Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

14.2.2011

Terveisiä Namongista 3: vettä, hedelmiä ja lämpöä

Viikonloppu on sujunut Ghanassa hyvin. Ukkonen ja sade on viilentänyt ilmaa miellyttäväksi, mutta niiden jälkeen on lämpötila ollut 35 asteen tuntumassa. (Pekka tuntui kaipaavaan sävyyn kysyvän onko Suomessa pakkasta paljonkin...)

Jarmo saarnasi yli 100 ihmiselle Kumasissa ja Jennillä oli ohjelmaa lapsille. Pekka ja Pirkko olivat Amoawin kirkossa.

Banaanit maistuvat hyvältä ja mangot vievät kielen mennessään. Nyt ei ole niiden kuuluisten ghanalaisten ananaksien satokausi, mutta kyllä niitäkin löytyy maistettavaksi.

Testiryhmäämme ei ole miellyttänyt paikalliset kaurahiutaleet, joten niitä on tilauksessa Suomesta, jotta saadaan rakennusryhmä pysymään voimissaan ja työntouhussa.

Budjetin tarkempi laskeminen paikanpäällä on tässä vaiheessa ohjelmassa. Mitä kaikkea tällä rahalla saadaankaan?

Rakennusmestari on tyytyväinen tehtyihin perustuksiin. Työssä on ollut viisi ghanalaista ammattimiestä ja neljä apumiestä. Seuraavaksi valetaan lattiat. Kun rakennusryhmät saapuvat aloitetaan seinien muuraus.

Maanantaina alkaa porakaivotyö. Se saattaakin olla projektin tärkein asia: puhdasta vettä, jotta kuivana kautena ihmisten ei tarvitse hakea vettä eläinten juomapaikoilta.

Tekemistä tulee riittämään, jotta saadaan terveysasema toimintakuntoon 1.4. mennessä, jolloin se vihitään käyttöön. Paikalle on tilattu isoja herroja ja televisiokamerat.

2 kommenttia:

  1. Pekalle terveisiä, että aamulla auton mittari näytti mukavat -29 astetta... Hitusen jo mieli lentelee sinne lämpöön :)

    VastaaPoista
  2. Saa nähä miltä yli 50 asteen lämpötilaero tuntuu, mietin kun pakkanen poskia puraisi...

    VastaaPoista