Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

8.2.2011

Ghana-projektin tarina (5/7)

Namong kuuluu Offinson alueeseen, jossa asuu yli 200 000 ihmistä. Katolinen klinikka pystyy palvelemaan kaiken kaikkiaan 60-80 ihmistä. Sen ja seuraavan klinikan välillä asustaa lähes 600 000 ihmistä. Tästä syystä Namongista täytyy lähteä Kumasin kaupunkiin terveyspalveluja hakemaan, mutta suurin osa ihmisistä elävät reilusti alle köyhyysrajan eivätkä pysty.

Kuolleisuus alueella on korkea, erityisesti vauvojen ja lasten keskuudessa. Joka vuosi sadekauden aikana on kolera- ja lavantautiepidemiat, jotka tappavat erityisesti lapsia. Kuivakausi ei tuo paljon helpotusta, sillä eläimet ja ihmiset juomat samoista vesilähteistä, taudit tarttuvat ja erityisesti lapset kuolevat. Synnyttävien äitien kuolleisuus on myös korkea. Yleisiä vaivoja alueella ovat malaria, lavantauti, hammas- ja silmäsairaudet. Eniten tappavat malaria ja lavantauti.

Ghanan adventtikirkko halusi vastata surkeaan tilanteeseen ja 22 vuotta sitten päätettiin perustaa terveysasema, heidän mittakaavassaan sairaala alueelle. Se oli vuosi 1989. Tarkoituksena oli vähentää kuolemia Offinson alueella. Taloudellisten ongelmien vuoksi suunnitelmaa ei ole voitu toteuttaa 22 vuoteen. Ihmiset ovat rukoilleet asian puolesta kymmeniä vuosia ja nyt vuonna 2011 asiaan tulee muutos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti