Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

7.2.2011

Ghana-projeketin tarina (4/7)

Heti seuraavana vuonna eli 2008 Jyväskylässä päätetään järjestää seuraava projekti Ghanassa. Ilman johtajuutta mitään ei tapahdu - mutta JM on edelleen valmis projektijohtajaksi, MH on valmis organisoimaan, PE vastaamaan rakentamisesta... Mikähän teidät saa tähän? Sehän oli selvää että projektin mukana tulee paljon työtä, väsymystä, epätoivoakin. Ikään kuin ei olisi muutakaan tekemistä... Kuka teitä tähän kehottaa?

Projektiksi tulee terveysasema, budjetti 20 000 €. Hurjaa, mistäs sellainen raha tehdään? Budjetti nousee yli 60 000 €, Jyväskylän seurakunnan osuudeksi 40 000 €. Ja me kun luultiin, että 4000 € oli iso uskon askel!

Mutta löytyy sitkeitä ihmisiä pitämään myyjäisiä, vääntämään viikko toisensa jälkeen munkkeja, piirakoita, kakkuja, leipiä. Ihmiset tuovat kirpputorille tavaraa, toiset ostavat ne ja haluavat maksaa ylihintaa. Nousee konsertti-ideoita, löytyy niihin laulajia. Järjestetään korttelijuhlia. Kerätään kolehteja. Löytyy ihmisiä, jotka antavat. Löytyy mainostenjakajia kerta toisensa jälkeen. Auttajia, siivoajia, tiskaajia, myyjiä, jalkoja, käsiä, sympatia-kerääjiäkin. Mistä ne kaikki tulevat? Kuka heille puhuu ja tuo heidät tekemään työtä ja näkemään vaivaa? Mukana on seurakunnan jäseniä, tuttavia, ystäviä, uusia ihmisiä. Kuka saa heidät mukaan?

Kolme vuotta on tehty työtä. Paljon. On väsytty. Kyllästytty. Turhauduttukin. Rukoiltu. Ja tehty työtä. Ja nyt olemme Ghana-juhlassa. 40 000 € on kasassa. Toki enemmälle rahalle on käyttöä, mutta nyt olemme Ghana-juhlassa. Projekti voidaan oikeasti toteuttaa. 40 000 €! Rakentaminen voi pian alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti