Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

18.2.2011

Pakkausajatuksia

  • Viimeisin pakkausvinkki tuli juuri Namongista: ottakaan mukaan kunnollisia korvatulppia. Elämä siellä on äänekästä, kaikkina vuorokauden aikoina.
  • Suihkuun ei siis välttämättä usein päästä. Niinpä lähikaupasta vaan kassillinen "suihkuja" mukaan eli kosteuspyyhkeitä. Yksittäispakattujen lisäksi meillä on mukana monta pakkausta vauvan hoitopyyhkeitä. Tulevat halvemmiksi, ne ovat hellävaraisia ja poistavat lähes tahran kuin tahran, miksi eivät siis kävisi myös suihkusta?
  • Ja ovathan aurinkolasit kunnossa, aurinkovoiteet ja hattu mukana? Vaatetuksessa on hyvä ottaa huomioon, että suomalainen ajatus vähistä vaatteistä kuumassa auringonpaisteessa ei välttämättä ole hyvä. Peittävät, jopa tummat vaatteet suojelevat ja jaksaakin paremmin.
  • Nyt saa syödä suolaista! Se on suorastaan terveellistä. Pidä siis huoli, että aina saatavillasi on jotain suolaista, jolla voit tasapainottaa suolatasapainosi. Energiapatukoita, suolapähkinöitä, urheilujuomaa...
  • Ja lääkkeet! Malaria-, ripuli-, allergia- ja kipulääkkeet. Maitohappo bakteereja unohtamatta (niitä on muuten olemassa tehottomia ja tehokkaita, etsi sellaisia joissa bakteereja on paljon.) Meillä on mukana myös C-vitamiinia ja sinkkiä flunssan karkotukseen, monivitamiinia yleiskuntoon ja magnesiumia lihashuoltoon.
  • Henkilökohtainen vinkkini on ottaa mukaan virkistävää jalkavoidetta hoitamaan väsyneitä ja turvonneita jalkoja. Kylmävoidetta hoitamaan lihaksia. Vehnänorasvoide auttaa haavojen hoidossa ja myös suojaa ihoa.
  • Muovipusseja kannattaa ottaa mukaan, niille löytyy käyttöä matkalla.
  • Jos eivät ole vielä kaksi laukkua täynnä, kannattaa kurkistaa omiin kaappeihin, niistä löytyy tavaraa mitä itse ei tarvitse mutta varmasti kelpaa Namongilaisille. Tyhjää ei kannata Afrikkaan asti viedä. Meillä on käyty läpi mm. liinavaatekaappi - enää en saa hermoromahdusta kaappiin katsoessani, sillä sinne on tullut tilaa. Kyllä kannattaa lähteä Ghanaan! Vaatteita, leluja, lakanoita, pyyhkeitä, kelloja, kännyköitä, silmä- ja aurinkolaseja, muovipulloja, astioita... ihan mitä vaan. Jos ei muuta keksi, niin ota mukaan vanhoja sanomalehtiä. Ne ovat kovaa valuuttaa paikallisille -vessapaperina!
  • Ja sitten vielä tarkista passi, rokotustodistus, hotellin- ja yhteyshenkilön osoitteet. Ja varmuuden vuoksi lue läpi kaikki tulleet sähköpostit, jos niissä on vielä jotain oleellista muistettavaa. Ai niin, sehän oli se kaikkein tärkein juttu: joustavuus! Sille löytyy käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti