Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

28.2.2011

Enemmän kuin odotin

Teksti: Laura

Lähdin tänne Ghanaan odottaen paljon:

Odotin paikallisilta ihmisiltä ystävällisyyttä ja avoimuutta.

Odotin Afrikalta kuumuutta ja hikeä.

Odotin tältä matkalta uusia kokemuksia ja erilaisia näkökulmia.

Odotin paljon, mutta voin jo nyt sanoa, että olen saanut paljon enemmän!

Paikalliset asukkaat ovat sulattaneet sydämeni lämmöllään ja aitoudellaan. Kaikki tervehdykset, siunaustoivotukset, ystävälliset kädenheilautukset, iloiset ilmeet ja leveät hymyt riittäisivät itsessään tekemään tästä matkasta osallistumisen arvoisen.

Rakennustyömaalla tehty työ on ollut välillä raskastakin. Hikeä on virrannut, naarmuja ja rakkuloita on tullut, mutta työ menee eteenpäin! On palkitsevaa seurata, kuinka yhteistyö ja monen ihmisen kova aherrus tuottavat tulosta. Klinikan ja sairaalan seinät nousevat hyvää vauhtia, ikkunoita on laitettu paikoilleen ja kattorakenteita ruvetaan luomaan. On ihana olla mukana yhteistä päämäärää tavoittamassa.

Tähän asti "yleisöä" työmaalla on riittänyt :) Paikalliset asukkaat pysähtyvät useasti ohikulkumatkoillaan katselemaan työntouhuamme. Intomme ja sisumme taitaa olla ihan tarttuvaakin, sillä tänään apuumme ilmoittautui paikallisia poikia. :)

Täällä jokaiseen päivään mahtuu uusia kokemuksia, jotka opettavat ja avartavat. On kai hyväksyttävä se tosiasia, että vaikka tulin tänne auttamaan ja antamaan, niin olen saanut ainakin samalla mitalla takaisin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti