Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

4.2.2011

Ghana-projektin tarina (1/7)

Saarna Ghana-juhlassa 8.1. 2011

Onko Jumala puhunut sinulle viime aikoina? Mitä hän sanoi? Miten hän puhui? Mistä voi tietää puhuuko Jumala vai onko kyse jostain muusta?

Itse kuulun ihmisiin, joita vähän arveluttaa, jos ihmiset kovin helposti ja suureen ääneen väittävät sen, tämän ja tuon olevan Jumalan puhetta. Suuri ääni ja vakuuttuneet väitteet eivät vielä tarkoita että asia on niin. Onhan mielisairaaloissakin ihmisiä, jotka ovat omasta mielestä aivan varmasti Jeesuksia. On ihmisiä, jotka kertovat vaikka jonkun verityön jälkeen, että "Jumala" käski heidän tehdä niin... Toiset ihmiset muuten vaan nimeävät omat toiveensa Jumalan tahdoksi. Raamattu varoittaa olemasta hyväuskoinen. "... älkää uskoko kaikkia henkiä. Koetelkaa ne, tutkikaa, ovatko ne Jumalasta, sillä maailmassa on liikkeellä monia vääriä profeettoja." (1 Joh 4:1) "Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää." (1 Tess 5:21)

Hyväuskoisuutta on tärkeää välttää, mutta jos ihminen jää kyynisyytensä, kriittisyytensä tai vaikka vain varovaisuutensa vangiksi niin sääli häntä. Raamattu kertoo Jumalasta, joka kommunikoi ihmisten kanssa. Hän puhuu heille. Ihmiset kuulevat ja ymmärtävät. Jeesus kuvaa seuraajiaan näin: "Minun lampaani kuulevat minun ääneni, ja minä tunnen ne ja ne seuraavat minua." (Joh. 10:27) He kuulevat äänen ja seuraavat. Mitäköhän Jumala on mahtanut puhua sinulle viime aikoina?

Ensimmäisten kristittyjen seurakunta kirjoitti kirjeessä "Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi..." (Apt. 15:28) Aika rohkeasti sanottu, eikö vain? Sanoisimmeko me jotain tällaista? Puhuuko Jumala ihmisille vielä näin konkreettisesti 2000-luvullakin? Jos puhuu, niin mistä voimme varmasti tietää että kyseessä on Jumala?

Tänään haluan kertoa tosikertomuksen. Voitte kukin arvioida mistä siinä on kysymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti