Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

20.3.2023

Rukous

Kristukseen kuuluvina,
Kristukseen kastettuina,
Kristuksen yllemme pukeneina
käännymme kolmiyhteisen Jumalan puoleen.

Kiitämme hengellisestä todellisuudesta, jonka Jeesus on tuonut osaksemme tulemalla maailmaan kumoamaan pahuuden aikaansaannokset ja riistämään vallan kuoleman valtiaalta, joka hallitsee valheilla ja pelolla. 

Kiitos, että Jeesus on vapauttanut meidät pelon - kuoleman pelon – orjuudesta valaisten meille elämän lähteen, Jumalan, jonka tunteminen on meille ikuinen elämä. Kiitos, että olemme saaneet kuulla Jumalan hyvyydestä ja jatkuvasti kasvaa sen tuntemisessa.

Kiitos, Jeesus Kristus, että olet Puolustajamme, et suinkaan Isä Jumalaa vastaan, sillä Isä ja Poika olette yhtä, vaan puolustat meitä pahuuden hyökkäyksiä vastaan niin ettei katkeruus pääse juurtumaan ja myrkyttämään, niin ettei pelko ota meitä takaisin valtaansa eikö toivo murene, niin ettei itsekeskeisyys estä meitä elämästä avoimesti ja rohkeasti.

Kiitos, että olet lähettänyt meille toisen samanlaisen Puolustajan, Pyhän Hengen, sytyttämään sydämiimme rakkauden niin ystäviä kuin vihollisia kohtaan.

Anna meille hanakkuutta kuunnella, hitautta puhumiseen ja suuttumiseen. Auta meitä syvemmin ymmärtämään sokeutemme rakkautesi ja armosi laajuudelle. Olet lähettänyt meidät maailmaan tekemään sinun tekojasi – anna anteeksi välinpitämättömyytemme väkivallan, syrjinnän ja sorron suhteen.

Valaise sisimpämme. Selvitä sinä meille miten asiat ovat, puhdista meidät kovasydämisyydestä. Anna meille armo ottaa nuhteesi vastaan, tehdä parannus kääntymällä kärsivän ihmisen puoleen ja puolustaa oikeudenmukaisuutta. Haluamme oppia tekemään hyvää, niin että yhä useampi uskaltaa luottaa sinuun.

Kiitos, että olet esirukoilijamme, meidän, jotka olemme maailmassa, mutta emme enää tästä maailmasta. Kiitos, Jeesus, että voit auttaa koettelemuksissamme, koska olet kokenut niitä itse ja tiedät millaista kärsimys on. Suojele meitä. Saakoon totuutesi pyhittää meidät ja kantaa meissä hedelmää.

Rukoilemme, Jeesus, samaa kuin sinä rukoilit:
että olisimme kaikki yhtä niin kuin sinä ja Isä olette yhtä.
Pysyköön meissä Isän ja Pojan välinen rakkaus, jotta sinä pysyt meissä ja me sinussa.

Haluat meidän olevan siellä missä sinäkin olet ja olet kutsunut meitä yhä syvenevään ystävyyteen kanssasi sen sijaan, että jäisimme pelkiksi palvelijoiksi. Auta meitä vastaamaan pyhään kutsuusi myönteisesti.

Pyydämme hengellistä viisautta, jotta opimme ymmärtämään syvällisesti Jumalan tahdon.
Pyydämme kykyä nähdä pintaa syvemmälle erottaen hyvän ja pahan.
Pyydämme arvostelukykyä, että osaisimme elää Herran arvoisesti ja tekomme tuottaisivat hyvää hedelmää.

Rukouksemme on, että kaikki Kristuksen omat tuntevat sinut yhä läheisemmin ja kasvavat sinun voimastasi kestäviksi pysymään lujasti uskon perustalla ja pitämään kiinni ilosanoman antamasta toivosta.

Jeesuksen nimessä, amen.

Ansku Jaakkola, pastori


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti