Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

31.3.2023

Arkistosta: Elämästäsi on kysymys!


Pohjalaisen maatalon isännän oli vallannut pelihimo. Viikonloppuisin hän kokoontui toisten isäntien kanssa pelaamaan korttia, ja panokset suurenivat suurenemistaan. Eräänä elokuisena lauantai-iltana oli kokoonnuttu jälleen pelaamaan. Tunnelmaa tehostettiin ryypiskelemällä miestä väkevämpää. Uhkapeli jatkui koko yön. Kun valoisa yö vaihtui uuteen aamuun ja aurinko pilkisteli Pohjanmaan lakeuden niitynreunan takaa, kyseinen isäntä havaitsi menettäneensä korttipelissä traktorinsa, karjansa ja peltonsa sekä myös asuintalonsa sivurakennuksineen. Kun viinanhöyryt olivat haihtuneet ja kauhea totuus kirkastunut isännälle, hän nousi pelipöydästä vähin äänin ja syvästi masentuneena otti takkinsa ja lakkinsa naulasta ja kulki raskain askelin nyt entisen navettansa ylisille ja hirttäytyi. Elämällä ei ollut hänelle enää mitään merkitystä. Hän oli pelannut elämänsä loppuun.

Elämäsi lopputuloksen kannalta ei ole lainkaan yhdentekevää, mihin uskot ja minkälaisia vlintoja teet. On olemassa jotakin erittäin tärkeää, johon sinun kannattaa tutustua perinpohjin, jotakin, mikä yksin takaa sinulle voiton elämäsi pelissä. Koskaan ei ole liian myöhäistä tutustua siihen. Ei silloinkaan, kun olet jo menettänyt kaiken eikä jaksa enää elää.

Mikä on tärkeintä elämässä?

Elämämme tarkoituksesta ja tärkeimmistä asioista Jeesus sanoi: "Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon?" (Matt. 16:26). Jeesus puhuu tässä asioiden tärkeysjärjestyksestä. Ihminen voi epäuskonsa vuoksi tai huolimattomuuttaan torjua Jumalan tarjouksen ja menettää iankaikkisen onnen. Jumalan tarjous kuuluu: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut niin myös sinun perhekuntasi" (Ap.t. 16:31). "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi" (Joh. 3:16,17).

Miksi häviäisit elämäsi pelissä ja menettäisit ikuisen elämän ja onnen? Nykyinen elämä ei täytä elämän tarkoitusta. Maailmassa on monia käsittämättömiä ja luonnonvastaisia asioita, kuten sotia, kärsimystä ja kuolemaa. Ne eivät kuulu Luojamme alkuperäisiin suunnitelmiin. Jumala on antanut sinulle elämän, jotta löytäisit hänet ja todellisen elämän jo tässä maailmassa ja lopulta Jumalan kirkkauden valtakunnassa.

Älä hylkää Luojasi tarjousta. Elämästäsi ja ikuisesta onnestasi on ksymys. Valitse Jeesus Kristus. Hän antaa turvan ja sisällön elämääsi.

"Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä" (Joh. 1:12).

---

Arkistosta -sarjassa esittelemme vanhoja vihkosia, traktaatteja ja muuta vanhempaa materiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti