Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

10.3.2023

Arkistosta: Jumala rakastaa sinua


Näytä minulle ihminen, jota ei yksikään tässä maailmassa rakasta ja josta ei kukaan välitä. Sanon sinulle: hän on onnettomin ihminen auringon alla. Ihminen antaa kaikkein suurimman arvon rakkaudelle. Jos saat jonkun ihmisen vakuuttuneeksi siitä, että rakastat häntä, olet voittanut hänen sydämensä.

Rakkauden siteet ihmisten välillä voivat olla hyvin voimakkaita. Miten paljon kaunista onkaan puhuttu ja kirjoitettu äidin ja isän rakkaudesta lapseensa, sulhasen ja moriamen, miehen ja vaimon välisestä rakkaudesta, sisarusten ja ystävysten keskinäisestä rakkaudesta. Mutta ystävät voivat erota toisistaan, sisarukset voivat riitaantua keskenään, mies voi hyljätä vaimonsa ja vaimo miehensä. Isä ja äitikin voi kääntää selkänsä lapselleen. Kaikki inhimillinen rakkaus voi pettää.

Niin syvää kuin inhimillinen rakkaus voikin parhaimmillaan olla, sitä ei voida kuitenkaan verrata Jumalan rakkauteen. Ainoakaan isä tai äiti ei ole koskaan rakastanut lastaan niin kuin Jumala rakastaa sinua ja minua. "Niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä" (Joh. 3:16). Kuka voi luodata näiden sanojen syvyyden: "Niin on Jumala maailmaa rakastanut"? Emme voi kohota Jumalan rakkauden korkeuksiin emmekä liioin laskeutua alas sen syvyyksiin.

Minkä vuoksi Jumala rakastaa meitä? Jos kysyt tätä minulta, en minä osaa vastata. Luulen hänen rakastavan meitä siksi, että rakkaus kuuluu hänen olemukseensa. Vaikka me olemme syntisiä, se ei estä häntä rakastamasta meitä, sinua ja minua. Raamattuhan sanoo: 

"Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme" (Room. 5:8).

Jumalan rakkaudesta puhuu kaikkein syvimmin risti. Katso Golgatan ristillä riippuvaa Jumalan Poikaa. Hän ei olisi kuollut puolestasi, ellei hän olisi sinua rakastanut. Poljetko sinä jalkoihisi tällaisen rakkauden? Vai tahdotko juuri nyt antaa itsesi hänelle?

Rakas ystävä, Kristus kutsuu sinua rakkaudessaan. Maailmaa saattaa kohdella sinua kovin käsin, mutta Kristus ottaa sinut vastaan hellyydellä. Lähimmätkin ihmissuhteesi ovat voineet katketa, mutta Kristus rakastaa sinua yhä muuttumattomalla rakkaudella. Sinä et voi koskaan löytää häntä parempaa ystävää. Sinun tarvitsee vain tulla hänen luoksensa. Mutta tee se tänään.

Ehkä kysyt: "Millä tavalla minä voin tulla hänen luokseen?" Samalla tavalla kuin tulet isäsi luo. Jos olet rikkonut isääsi vastaan, sinä menet hänen luokseen ja sanot: "Isä, tahdotko antaa minulle anteeksi?" Menettele samalla tavalla suhteessasi Kristukseen. Se tapahtuu vieläkin yksinkertaisemmin, sillä voit puhua hänelle rukouksessa, juuri nyt.

Sano hänelle, ettet ole rakastanut häntä etkä ollut hänelle kuuliainen. Ehkä sinulla on kerrottavana hyvin synkkä tarina. Mutta puhu se hänelle juuri sellaisena kuin se on. Älä salaa mitään. Jos rukouksessa menet hänen luoksensa ja tunnustat syntisi  ja tarpeesi, hän on pelastava sinut. Raamattu vakuuttaa: "Jos me tunnustamme syntimme - - hän antaa meille synnit anteeksi" (1. Joh. 1:9).

En tunne ainoatakaan Raamatun totuutta, jota me tarvitsisimme siinä määrin kuin sitä, että Jumala rakastaa meitä. Paholainen on kautta aikojen yrittänyt saada ihmiset uskomaan, että Jumala vihaa ihmistä. Siksi on vaikeaa saada ihmisstä uskomaan Jumalan muutumattomaan rakkauteen. Kun ihminen on hylännyt Jumalan, hän ajattelee, että Jumala vihaa häntä. Mutta Jumalaa rakastaa syntistä vaikka hän vihaakin syntiä. Hän vihaa syntiä, koska synti tuhoaa ihmisen elämän. Juuri siksi, että Jumala rakastaa syntistä, hän vihaa hänen syntiään.

Jumala rakastaa sinua. Se on hyvä uutinen! Autuas evankeliumi! Siunattu, iloinen sanoma! Usko se tänään. Ota se vastaan sydämeesi. Käy sisälle uuteen elämään.


----

Arkistosta -sarjassa esittelemme vanhoja vihkosia, traktaatteja ja muita vanhempaa materiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti