Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

28.3.2023

ADRA: Vuoden 2022 Sympatia-keräystulos erinomainen!

 Sympatia-keräyksen vuosi 2022 oli hyvin positiivinen. Vuoden keräystulos oli yhteensä 313 002,02 euroa keräyskulujen ollessa 8 %. Tulos kasvoi 137 000 euroa edelliseen vuoteen verrattuna.

Vuoden 2022 tuloksesta

- 69 700 euroa lahjoitettiin eri hankkeiden kohdeviitteille, kuten koulupolkutoiminta, Ugandan teiniäitihanke ja Leikkaussafaritoiminta.

- 120 800 euroa lahjoitettiin katastrofirahastoon. Lahjoituksilla tuettiin Ukrainan kriisin uhreja ja osa siirrettiin katastrofirahastoon tulevia katastrofeja varten.

- 122 500 euroa lahjoitettiin keräyksen yleisviitteelle, johon tulleilla varoilla toteutetaan ADRA Finlandin koti- ja ulkomaantyötä hankkeiden tarpeiden mukaan.

Sydämellinen kiitos kaikille kerääjille ja lahjoittajille! Vapaaehtoistyönne ja lahjoitustenne turvin monet ovat saaneet ja tulevat saamaan apua elämäänsä.


Sympatiaa tarvitaan edelleen, sillä haasteet eivät ole ohitse. Koronapandemian taloudelliset ja sosiaaliset seuraukset näkyvät edelleen. Ukrainan sota järkyttää edelleen ja vaikuttaa maailmanlaajuisesti mm. energian ja ruuan hintaan ja saatavuuteen. Useita luonnonkatastrofeja on koettu ympäri maailmaa. Elokuussa 2022 alkaneet Pakistanin monsuunisateet aiheuttivat 1,5 miljoonan kodin tuhoutumisen. Afrikan sarven vuoden 2020 lopusta jatkunut kuivuus ja useiden sadekausien vähäiseksi jääneet sateet ovat aiheuttaneet mittavia vaikeuksia ja tuhoja etenkin Somaliassa, Etiopiassa ja Keniassa synnyttäen nälänhätää ja vedenpuutetta.

Helmikuun alussa tapahtuneissa Turkin ja Syyrian raja-alueen voimakkaissa maanjäristyksissä menehtyi noin 55 000 ihmistä ja tuhoa syntyi miljoonien ihmisten elinoloihin. ADRAn tiimit ovat toimineet maanjäristysalueilla sen ensihetkistä alkaen tarjoten apua mm. suojaan ja majoittumiseen, hygieniaan ja ruokaan sekä vesihuoltoon. Toiminnan kautta on voitu auttaa 35 000 ihmistä.

Maailmanpankin ja YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n mukaan monista konflikteista ja luonnonkatastrofeista johtuen köyhyys ja pakolaisuus maailmassa on lisääntynyt viime vuosina. Kansainvälisesti lukuisat valtiot ja järjestöt taistelevat tätä vastaan mm. humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön keinoin. ADRAn kansainvälistä verkostoa ja Sympatia-keräystä tarvitaan enenevässä määrin tulevina vuosina. 

Tule mukaan hyväntekemisen talkoisiin! Keräyskoordinaattorin yhteystiedot löydät  sympatia.fi sivulta.

Ajalla 6.2.-31.3.2023 katastrofirahastoon saapuneet lahjoitukset ohjataan Turkin ja Syyrian maanjäristysten uhrien tukemiseen. Vielä ehdit antaa lahjasi kotinsa menettäneiden auttamiseen!


Lahja Sympatiaan

MobilePay-numero: 16178


ADRA Finland säätiön rahankeräyslupa RA/2022/38. Poliisihallitus 14.1.2022.

Sydämellinen kiitos lahjastasi, joka lievittää katastrofien uhrien kärsimystä. Yksi elämä kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti