Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

18.9.2013

Skeptinen usko: Harald Giesebrecht 4/4

Mikä kristinuskossa on sinulle haastavaa? Jeesuksen ihanteet yhteisöstä ja solidaarisuudesta ovat hämmästyttäviä ja innostavia. Uskon niiden olevan osa ratkaisua tämän maailman ongelmiin jos ne laitetaan käytäntöön. Niiden tähden alkukirkko kasvoi hullun lailla. Ihmisen elämänlaatu parani dramaattisesti hänen liittyessään varhaisiin kristillisiin yhteisöihin. Suurin haaste minulle henkilökohtaisesti on etsiä tapoja toteuttaa näitä ihanteita vuonna 2013 Norjassa.

Olet puhujana Jyväskylässä Skeptinen usko -illoissa. Millaista on skeptinen usko? Uskoa, jossa ei tarvitse sulkea silmiään millekään tieteelliselle, historialliselle tai muulle tiedolle. Se on uskoa, jossa vaikeat kysymykset ovat tervetulleita. Se on sellaisen maailmankatsomuksen etsimistä, joka ei johda sisäisiin epäjohdonmukaisuuksiin ja jossa pyritään elämään sen mukaan, että kyseinen maailmankatsomus on totta.

Mitä toivot saavasi aikaan Jyväskylän Skeptinen usko -illoissa? En ole 100% samaa mieltä kysymyksen kanssa, sillä en usko että voin saada aikaiseksi kovinkaan paljon. Olemme yhdessä suunnitelleet käydä hyvin rehellisiä keskusteluja Jumalaan uskomisen esteistä. Toivomme, että se luo ilmapiiriin, jossa kaikki voivat tuntea olonsa turvalliseksi ilmaista sekä uskoa että epäilystä ja missä voimme kertoa omia uskon- tai epäilyksen tarinoitamme samalla kun yhdessä pohdimme Jumalaan uskomisen järjellisyyttä. Uskomme Jumalan johdattaneen meitä tekemään tätä. Olen valmistautunut tähän enemmän kuin mihinkään tilaisuuksiin koskaan. Toivomme Jumalan tulevan mukaan näihin keskusteluihin ja tekevän sen johon vain hän pystyy: antamaan meille kaipauksen hänen luo ja ilmaisemaan itsensä meille.

Haastattelu päättyy.

Harald Giesebrecht käsittelee Jumalaan uskomisen esteitä ja haasteita Skeptinen usko -illoissa Jyväskylässä su 29.9. - pe 4.10. 2013 klo 18 kansalaistoiminnankeskus Matarassa (Matarankatu 6). Vapaa pääsy.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti