Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

18.9.2013

Skeptinen usko: Harald Giesebrecht 3/4


Kuvaile jumalasuhdettasi
. Siihen kuuluu ainakin kolme ulottuvuutta: pää, sydän ja käsi. Pää: älyllisellä tasolla jatkuvasti arvioin uskoani ja sen todeksi elämistä sen valossa mitä luen, katson, kuuntelen ja koen. Sydän: Päivittäisessä elämässä koen Jumalan johdatusta, apua ja usein tunnen hänen läsnäolonsa. Käsi: kolmas ulottuvuus on se, mitä valitsen tehdä sen seurauksena että olen valinnut uskoa. Rukoilen, tutkin, luen, kuuntelen, vietän aikaa toisten uskovien kanssa, palvelen, annan. Uskonkriisini jälkeen yksinkertaisesti päätin elää ikään kuin Uusi testamentti olisi totta ja katsoa mitä siitä seuraa. Se on ollut mahtava matka.

Miten koet Jumalan läsnäolon? Pääosin kahdella tavalla: johdatuksen ja tunteiden kautta. Koen aina jollain tavalla läsnäolon ja ilon pohjavirran, mutta joskus koen sen vahvemmin. Sitä on vaikea selittää, koska sillä ei ole paljoakaan tekemistä mielentilani kanssa. Jotain tai joku on paikalla. Joskus koen johdatusta, minkä voisi selittää sarjana intuitioita, sisäistä vakuuttumista ja sattumia, jotka liittyvät yhteen tavalla, joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen puhdasta sattumaa.

Minkälaisista asioista kamppailet eniten Jumalan kanssa? Olen kärsimätön. En aina ymmärrä hänen aikatauluaan elämälleni saati tälle planeetalle. Hänellä tuntuu olevan paljon enemmän aikaa kuin minulla, mitä hänellä tietenkin on. Joskus toivoisin hänen toimivan voimallisemmin ja että hän puuttuisi asioihin aktiivisemmin kun kärsivät ihmiset huutavat häneltä apua.

Mikä kristinuskossa on sinulle haastavaa? Jeesuksen ihanteet yhteisöstä ja solidaarisuudesta ovat hämmästyttäviä ja innostavia. Uskon niiden olevan osa ratkaisua tämän maailman ongelmiin jos ne laitetaan käytäntöön. Niiden tähden alkukirkko kasvoi hullun lailla. Ihmisen elämänlaatu parani dramaattisesti hänen liittyessään varhaisiin kristillisiin yhteisöihin. Suurin haaste minulle henkilökohtaisesti on etsiä tapoja toteuttaa näitä ihanteita vuonna 2013 Norjassa.

Haastattelu jatkuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti