Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

14.4.2023

Arkistosta: Leikkiä tulella


Olet saattanut kuulla puhuttavan rajatiedosta. Se pitää sisällään monta salaperäisen kiinnostavaa asiaa: okkultismia, spiritismiä, parapsykologiaa, astrologiaa. Monia kiehtoo niiden yliluonnollisuus. Ne tarjoavat hämärään verhottuja kokemuksia, tietoa rajan takaa, yhteyksiä kuolleisiin, jopa ennen elettyyn elämään. Onko tämä kaikki vain pelkkää kuvittelua, vai mistä todella on kysymys? Emme voi kieltää tai kumota ilmiöitä, joita ympärillämme tapahtuu, mutta on oltava selvillä siitä, mistä ne ovat saaneet alkunsa.

Okkultistiset ilmiöt ovat ajassamme esillä päivittäin tiedotusvälineissä, aikakauslehdissä jopa päivälehdissä. Tämän vuoksi suvaitsevaisuus ja kiinnostus näitä asioita kohtaan on räjähdysmäisesti lisääntynyt. Se, mikä ennen oli tuomittavaa, on tänä päivänä tavoiteltavaa. Tieto näistä ilmiöistä ei sinänsä ole paheksuttavaa, mutta okkultisten kokemusten etsimisessä ja hyväksymisessä piilee vaara.

Rajatietoon liittyvissä ilmiöissä pyritään saamaan yhteys johonkin aistein havaitsemattomaan. Useimmiten näihin kokemuksiin ajaudutaan uteliaisuudesta. Myös erityyppisiä rajatiedon piiriin luettavia asioita harrasneen suvun rasiten valmista maaperää demonisille kokemuksille.

Raamatussa viitataan noin viisikymmentä kertaa riivaajahenkiin. Maanpäällisen toimintansa aikana Jeesus kohtasi päivittäin riivaajien valtaan joutuneita (Mark. 1:34, 39). Hänen syntymänsä maailmaan ja hänen toimintansa maan päällä on tähän mennessä historian merkittävin tapahtuma. Näyttää siltä, että demonien toiminta kiihtyy suurten historiallisten murrosten yhteydessä. Monien mielestä olemme lähestymässä koko ihmiskunnan historian suurta loppunäytöstä. Raamatun mukaan se on Kristuksen toinen tuleminen.

Pahan voimat eivät ole valistumattomien ihmisten harhaluuloa. Ne ovat todellisia. Mutta Kristus on voittanut Saatanan taistelussa ihmiskunnasta. Kristus on tuhonnut paholaisen työt (Kol. 2:15). Sen tähden on vain yksi, joka voi auttaa. Jeesus!

Jos sinulla on kokemuksia rajatietoon liittyvista asioista ja tahdot päästä vapaaksi, kierrä kaukaa sellaiset paikat, missä tiedät okkultismia, parapsykologiaa, spiritismiä tai astrologiaa esiteltävän. Jos tiedät jonkun, joka taistelee tämäntyyppisissä vaikeuksissa, varoita myös häntä. Kristuksen ihmeitä tekevä voima ei ole kuollut. Kristus voi auttaa sielläkin, missä lääketiede, psykologia ja psykiatria on voimaton. Jumalalle ei yksikään pahan voimien valtaan joutunut ole toivoton tapaus.

Rukoile näin: "Maan ja taivaan Herra, kaikkivaltias ja kaikkitietävä, vapauta minut pahojen henkien otteesta. Jeesuksen Kristuksen nimessä, aamen." Voit toistaa tämän rukouksen niin usein kuin haluat. Mikäli sinulla on pelkotiloja tai ahdistusta, voit myös kääntyä jonkin seurakunnan sielunhoitajan puoleen.

---

Arkistosta -sarjassa esittelemme vanhoja vihkosia, traktaatteja ja muuta vanhempaa materiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti