Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

28.4.2023

Arkistosta: Et ole yksin


"Minulla on kiire. Anteeksi, minun täytyy jo mennä. Valitettavasti ei ole aikaa pitempään!" Näin usein sanomme toisillemme. Elämä on kiireistä.

Tuhannet ihmiset ovat yksinäisiä. Ei ole ketään, kenen kanssa puhuisi, ei ihmistä, joka kuuntelisi ja jolle voisi purkaa sydäntään. Oletko sinä yksi heistä? Jos olet, minulla on sinulle hyviä uutisia: On joku, jolla on aikaa sinullekin. On joku, jolla ei ole kiire. Hän on aina silloin paikalla, kun sinä tahdot. Hän ei koskaan väsy sinuun eikä asioihisi. Voit milloin vain, missä vain ja kuinka pitkään vain keskustella hänen kanssaan. Ja hän kuuntelee.

Olet jo voinut arvata ketä tarkoitan. Älä kuitekaan heitä tarjoustani roskakoriin. Kokeile Jumalaa. Puhu hänelle. Hän rakastaa sinua. Hän on ystäväsi.

Rukous on taivaan lahja meille kiireisille ihmisille. Elämämme olisi paljon rikkaampaa, jos ottaisimme useammin kaukopuheluja taivaaseen. Rukous antaa iloa, toivoa ja voimaa elämääsi. Sen kautta voi valo pilkahtaa elämäsi pimeimpäänkin hetkeen. Jumalan sanan, Raamatun, lukemiseen liitetty rukous virittää sinut sopusointuun taivaan kassa ja irrottaa elämän paineista. Saat Jumalan yhteydessä lisää elinvoimaa. Ja juuri sitä tänä aikana tarvitaan.

Eräs mies oli jo pitkään toiminut firmansa varatoimitusjohtajana. Eräänä päivänä liikeyrityksen toimitusjohtaja kuoli yllättäen. Nyt tämä mies luonnollisesti odotti, että hänet valittaisiin uudeksi toimitusjohtajaksi. Mutta niin ei käynyt. Aivan uusi henkilö valittiin tähän tehtävään. Niinpä varatoimitusjohtaja masentui, tuli erittäin kriittiseksi ja eristäytyi mahdollisimman paljon muista työntekijöistä. Varsinkaan uuden toimitusjohtajan kanssa hän ei tahtonut olla missään tekemisissä.

Mutta tämä teki miehen onnettomaksi. Hänen työpanoksensa ja tehokkuutensa laski. Mitä hänen olisi pitänyt tehdä? Eräänä iltana hän selaili kotona papereitaan, ja hänen silmiinsä osui lyhyt rukous, jonka joku tuntematon oli kirjoittanut. Rukous kuului: "Opeta, Herra, minua olemaan lempeä ja kärsivällinen kaikissa elämäni tilanteissa, myös silloin, kun olen pettynyt ja katkeroitunut. Auta, etten pienillä harmeillani ja kunnianhimollani haavoittaisi niitä, jotka ovat lähelläni. Käännä kärsimykseni anteeksiantamukseksi ja nöytyytykseni voitoksi."

Tuo rukous puhutteli häntä. Niinpä hän esitti sen hiljaa Jumalalle. Seuraavana aamuna hän muisti rukouksensa ja päätti muuttaa käytöstään. Tavatessaan esimihensä hän tervehti tätä ystävällisesti. Esimies yllättyi. Hän hymyili vastatessaan tervehdykseen ja sanoi: "Minulla on hieman ongelmia. Tulisitko pohtimaan niitä kanssani?" Yhteinen keskusteluhetki muutti kaiken. Heistä tuli hyvät ystävät, ja siitä seurasi, että liikeyritys vaurastui ja menestyi. Pieni rukous oli saanut ihmeitä aikaan. Ihmissuhdekriisi oli korjaantunut.

Kun huokailet, muista: Et ole yksin. Voit puhua aina Jumalalle. Hän kuulee sinua ja vastaa rukoukseesi.

---

Arkistosta -sarjassa esittelemme vanhoja vihkosia, traktaatteja ja muuta vanhempaa materiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti