Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

30.11.2011

Amoawin kylään kaivo Ghanassa

Tietoja Ghanasta su 27.11. 2011. Jarmolta:

"Tänään sunnuntaina vietimme Amoawissa kaivon käyttöönottojuhlaa. Projekti on melkein valmis, vain sähkömittarin asennus puuttuu kun mittarit olivat päässeet tilapäisesti loppumaan. Paikalla oli lehti- ja radiotoimittaja ja juttua tuli ulos paikallisessa radiossa jo kuuden aikaan illalla. Haastattelivat vielä Kobya oikeen livenä puhelimessa. En kuullut lähetystä, mutta Koby kertoi maininneensa myös Namongin projektista haastattelun yhteydessä."

Amoawin kylä on Namongin kylän vieressä. Koby on sieltä kotoisin. Kylän asukkaista on varmaankin lähes 97 % muslimeja. Kylässä on jo hyvä porakaivo, mutta sitä saavat käyttää vain muslimit.

Kristittyjen perheiden lapsia on kuollut paljon likaisen veden aiheuttamiin tauteihin. Tilanteeseen muutosta olivat tekemässä suomalaiset ja uusi kaivo piti tehdä jo samaan aikaan kevään Namong-projektimme kanssa. Se silloin valitettavasti estyi avainhenkilön kuoleman johdosta. Hienoa, että hänen sydämellään ollut asia on saatu nyt toteutettua.

Ghanassa on yllättävän suuret muurit eri uskontojen edustajien kuten kristittyjen, muslimien ja animistien välillä. He asuvat pitkälti omilla alueillaan ja ovat hyvin vähän tekemisissä toistensa kanssa. Kerrran jopa ajoimme kylän läpi, jossa asuu vain muslimeja ja jossa kuulemma kristityt tapetaan, jos niitä sinne menee. Hidastaessamme vauhtia, jotta näkisimme moisen kylän tarkemmin, alkoi heti kuulua vihaisia huutoja. Niinpä katsoimme parhaaksi painaa jälleen kaasua.

Ottaen huomioon ihmisryhmien väliset kireät suhteen, tuntuu erityisen hyvältä, että Namongin sairaala(mme) hoitaa kaikkia ihmisiä uskontoon tai heimoon katsomatta. Siellä tietoisesti kohdellaan kaikkia ihmisiä hyvin olivat he keitä tahansa. Ja sairaalan kaivosta saavat kaikki vettä.

Tuntuu hyvältä olla ollut tekemässä tällaista projektia, sillä siinä toteutuu kristinuskon syvimpiä arvoja: jokainen ihminen on arvokas ja heitä tulee kohdella yhtä hyvin.

Ansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti