Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

29.11.2011

Katselmointi Namongissa


On kulunut lähes kahdeksan kuukautta siitä, kun vietettiin Namongissa uuden sairaalan vihkimistä ja suomalaisten vapaaehtoisten kotiutumista.

Ja paljon on tämän jälkeen Namongissa tapahtunut. Sairaalan osastot ovat valmiit ja toimivat. Terveyskeskuksesta tuli myös matkan varrella sairaala paikallisten innostuksen myötä. Tästä johtuen Namongissa tarjotaan enemmän terveydenhuollon palveluita, kuin mitä me osasimme odottaa.

Sairaalasta on tullut myös paikka jossa tarjotaan hoitoa 24 tuntia koko viikon. Siis myös öisin ja viikonloppuisin. Pienillä muutoksilla on saatu sairaalaan vaatimaton leikkaussali ja synnytys osasto. Sairaalassa on synnyttänyt neljä äitiä. Ensimmäinen synnytys tapahtui 4.11 kello 9 aikaan aamulla. 17-vuotias Linda synnytti terveen pojan, jonka paino oli yli 2,5 kg.

Sairaalalla haetaan valmiuksia myös hammashoitoon sekä silmäsairauksille sekä mobiili klinikka -toimintaan, jolla päästäisiin viemään terveyttä myös alueen kouluihin ja kyliin.

Sairaalassa työskentelee tällä hetkellä 28 työntekijää ja se palvelee keskimäärin yli 1000 ihmistä kuukaudessa. Eilen aamulla Namongissa oli arviolta 75 sairaalalle tullutta aikuista ja runsaasti lapsia, josta voisikin päätellä, että pikkuhiljaa toiminnan vakiintuessa myös kävijä määrät tulevat nousemaan.

Suomesta lähetetyt tavarat näyttivät olevan kovassa käytössä ja tarvetta olisi sairaala statuksen myötä myös löytää lisää sänkyjä, patjoja, toimenpidelamppuja, instrumentteja jne.

Puutteista huolimatta sairaalassa oltiin positiivisia ja iloisia mahdollisuudesta palvella lähimmäisiä ja Jumalaa niillä resursseilla mitä oli. Saimme myös paljon kiitosta paikallisilta ihmisiltä aina kyläpäällikköä myöten.

Tämän blogin välityksellä lähetämme paikallisten kiitokset ja siunaukset teille kaikille, jotka olette tavalla tai toisella vaikuttaneet projektin onnistumiseen.
Sairaalan kyltti

Sairaalan visio

Kuva lasten osastolta

Ultraäänilaite toiminnassa

Aamuhartaus sekä terveysopetusta

Potilaan vastaanotto

4 kommenttia:

  1. Kyllä näyttää hienolta. Ultralaitekin komea kuin "juna" ! :)

    Toivotaan siunausta ja apua ihmisille Namongiin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos uutisista ja kuvista. Terveys taisi todella tulla kylään! Vaikutukset ovat olleet suuremmat kuin osasimme projektia suunnitellessamme kuvitella.

    VastaaPoista
  3. Ilon- ja liikutuksenkyyneleet tulevat joka kerta silmiini, kun katselen näitä upeita kuvia ja saavutuksia. Kiitos Taivaan Isälle!

    VastaaPoista