13.10.2022

Ilmaise rauhantahtosi ma 24.10.2022 klo 17 rauhankävelyllä

 


Tervetuloa uskontojen rauhankävelylle Jyväskylässä YK:n päivänä 24.10.2022 klo 17 alkaen!

Vuosittaisesta kävelystä on tullut jo perinne, ja tänä vuonna kävellään samaan aikaan Helsingissä, Turussa, Oulussa, Tampereella ja Jyväskylässä.

Tapahtuma alkaa klo 17 Kompassilta (Kauppakatu 33). Kuljemme vanhan hautausmaan kautta ja päätämme kävelyn Kansalaistoiminnankeskus Mataraan (Matarankatu 6 A 1), jossa iltateetarjoilu sisätiloissa. Osallistujat voivat halutessaan ottaa mukaan ledikynttilän kävelylle.

Tilaisuuden ohjelma:
Klo 17.00 Kompassi
Avauspuheenvuoro kaupunginjohtaja Timo Koivisto
Puheenvuorot: Jyväskylän Islamilainen seurakunta, Bahai-yhteisö, Adventtikirkko, Paremmin Yhdessä ry
17.30 Kulkue lähtee liikkeelle.
Reitti Aren aukio - Puistokatu - Sankarihautausmaa - Tourukatu - Kinakuja -Matara
18.00 Matara
Puheevuoro Sari Naappi, KYT
Musiikkia
Iltatee

Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa Suomessa ja maailmassa sotien ja polarisaation keskellä. Erilaiset uskonnolliset yhteisöt voivat elää sovinnossa rinnakkain ja luoda turvallisuutta yhteiskuntaamme. Kävelyn teemana on tänä vuonna kestävän tulevaisuuden rakentaminen – uskonnoissa vaalitaan kohtuullisuutta suhteessa ympäristöömme ja lähimmäisiimme.

Teema liittyy YK:n tavoiteohjelmaan Agenda 2030, joka pyrkii saavuttamaan YK:n kestävän tulevaisuuden tavoitteet. Sen pyrkimyksenä on poistaa äärimmäinen köyhyys maailmasta ja turvata hyvinvointi ympäristölle kestävällä tavalla. Vaalimalla kohtuullisuutta edistämme rauhan säilymistä.

Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Tapahtuman järjestää uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumi. Paikallisen tapahtuman järjestelyistä vastaavat Jyväskylän seurakunta, Jyväskylän ortodoksinen seurakunta, Bahai-yhteisö Jyväskylä, Paremmin yhdessä ry, Jyväskylän adventtiseurakunta, Jyväskylän islamilaisen kulttuurin yhdistys ja Monikulttuurikeskus Gloria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti