Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

25.3.2022

Kysely vihapuheesta vähemmistöryhmille

Oikeusministeriön toimeksiannosta tehdään seurantaselvitystä eri vähemmistöryhmiin kohdistuvan vihapuheen ja häirinnän ilmenemisestä ja sen vaikutuksista turvallisuuden tunteeseen. Selvityksen kohderyhmiä ovat vieraskieliset, ulkomaan kansalaiset, maahanmuuttotaustaiset, romanit, suomenruotsalaiset, saamelaiset, vammaiset, seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvat sekä uskonnolliseen vähemmistöryhmään kuuluvat. Vastaava kysely toteutettiin syksyllä 2015 (raportti löytyy tästä)

 

Seurantakyselyn tuloksia hyödynnetään tilannekatsauksen päivittämisessä. Lisäksi tuotetaan tietoa siitä, minkälaisia toimenpiteitä tulisi edelleen kohdentaa vihapuheen ja häirinnän ennaltaehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi. Kyselyyn voi vastata, vaikka ei itse ole kohdannut vihapuhetta tai häirintää.

 

Kysely on auki maaliskuun ajan.

 

Kyselyyn voi vastata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi:

 

Suomenkielinen kysely: https://fi.research.net/r/fivipu2022 

Suomenkielinen (selkeäkielinen): https://fi.research.net/r/selkovipu22fi 

Ruotsinkielinen kysely: https://sv.research.net/r/vipu2022sv 

Englanninkielinen kysely: https://fi.research.net/r/vipuen 

Venäjänkielinen kysely: https://fi.research.net/r/vipu2022ru 

 

Samassa osoitteessa halukkaat voivat ilmoittautua henkilökohtaiseen haastatteluun. Haastatteluun voi ilmoittautua myös ottamalla suoraan yhteyttä selvityksen tekijään.

 

Selvityksen toteuttaa Owal Group Oy. He antavat erittäin mielellään lisätietoa kyselystä ja selvityksestä. Yhteyshenkilönä toimii Owal Groupista manager Laura Jauhola (050 443 1841, laura@owalgroup.com)

 

Oikeusministeriön yhteyshenkilönä toimii erityisasiantuntija Katriina Nousiainen, katriina.nousiainen@gov.fi, 029 515 0275

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti