Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

8.4.2011

Miksi tekeminen on välillä hankalaa afrikassa...


Näin kotoa Suomesta on mukava palata vielä takaisin Afrikkaan ja miettiä asioita, jotka tekevät työnteon haastaviksi Afrikassa. Mutta samalla niin mielenkiintoiseksi, että sinne on palattava aina vain uudestaan. =)

1. Lihaksia ei tarvitse lämmitellä. Aamu 6.30 lämpötila 27 astetta. Ja sitten voikin vain kuvitella mitä se on iltapäivällä...

2. Aina kun tekee jotakin niin on myös "perinteisen" rakennustyylin edustaja paikalla, joka yrittää saada omat neuvonsa ja tahtonsa lävitse. "Minun isoisoisänikin on jo tehnyt näin".

3. Afrikassa tapahtuu aina yllättäviä asioita. Esimerkiksi: Kun sataa vettä sitä sitten tuleekin reilummin.

4. Afrikassa vatupassin tai suorakulman tai mitan käyttö on sinne päin...

5. Ja mitä tulee Afrikkalaiseen puutavaran laatuun niin yritä nyt sitten näistä rakentaa suoraa kattotuolia tms. Kelkan jalaksia ja potkureita olisi helpompi tehdä. Ja jos puu sattuu olemaan "suora" on se jostakin kohtaa vajaa kanttinen. Iloa rakentamiseen!

6. Afrikka tuo haasteita myös sairauksien suhteen. On parasiittejä, hyönteisiä, alkueläimmiä, bakteereita, viruksia jne, jotka voivat laittaa vahvankin miehen sängyn pohjille. Kuvassa työtapaturmasta alkanut tulehdus.


Tässä siis vain muutamia esimerkkejä siitä mitkä tekevät työntekemisen Afrikassa haastavaksi. Onneksi kokonaisuus on kuitenkin positiivinen ja hyvällä ryhmähengellä vaikeudetkin ylitetään yhdessä toinen toista tukien ja vahvistaen.

1 kommentti:

  1. Kiitos, Erkki!
    Onkos tuo se kuuluisa kirvesmies, joka vei kaikilta hermot? ;-D

    PS. Odotellaan vielä niitä teurastamokuvia...

    VastaaPoista