Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

17.1.2021

Kristittyjen ykseyden rukousviikko 18.-25.1. 2021 "Pysykää minun rakkaudessani..."

 ”Pysykää minun rakkaudessani, niin tuotatte paljon hedelmää.”

Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Pysykää minun rakkaudessani” (Joh. 15:9). Hän pysyy Isän rakkaudessa (Joh. 15:10), eikä tahdo mitään muuta kuin jakaa tämän rakkauden meidän kanssamme: ”Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut” (John 15:15b).

Oksastettuina viinipuuhun, joka on Jeesus itse, Isästä tulee viinitarhuri, joka leikkaa meitä saadakseen meidät kasvamaan. Tämä kuvaa sitä, mitä tapahtuu rukouksessa. Isä on meidän elämämme keskus, joka kokoaa yhteen meidän elämämme. Hän leikkaa meitä ja tekee meistä ehyitä, ja koko ihmiskunta antaa kunnian Isälle.


”Siinä minun Isäni kirkkaus tulee julki, että te tuotatte runsaasti hedelmää” (Joh. 15:8). Me emme voi tuottaa hedelmää omin voimin. Me emme voi tuottaa hedelmää erossa viinipuusta. Hedelmän tuottaa mahla, meidän lävitsemme virtaava Jeesuksen elämä. Jeesuksen rakkaudessa pysyminen, pysyminen oksana viinipuussa, on se mikä mahdollistaa hänen elämänsä virtaamisen meidän kauttamme.

Jeesuksen elämä virtaa kauttamme, kun kuuntelemme häntä. Jeesus kutsuu meitä antamaan hänen sanansa pysyä meissä (Joh. 15:7) ja silloin saamme sen, mitä ikinä pyydämme. Hänen sanassaan me tuotamme hedelmää. Haluamme liittyä Kristukseen persoonina, yhteisöinä ja koko kirkkona, että voisimme pitää hänen käskynsä rakastaa toisiamme, niin kuin hän on rakastanut meitä (Joh. 15:12).

Vaikka me kristityt pysymme Kristuksen rakkaudessa, me elämme myös luomakunnassa, joka yhä huokaa ja vaikeroi odottaessaan pääsyä vapauteen (vrt. Room. 8). Maailmassa me todistamme, kuinka pahuus ilmenee kärsimyksissä ja konflikteissa. Solidaarisuudessa kärsivien kanssa annamme Kristuksen rakkauden virrata kauttamme. Pääsiäisen salaisuus kantaa meissä hedelmää silloin, kun tarjoamme rakkautemme veljillemme ja sisarillemme ja vaalimme rauhaa maailmassa.

Hengellisyys ja solidaarisuus liittyvät erottamattomasti toisiinsa. Kristuksessa pysyen saamme voimaa ja viisautta toimia epäoikeudenmukaisia ja sortavia rakenteita vastaan, tunnistaa täydesti itsemme veljiksi ja sisariksi koko ihmiskunnan kanssa ja toimia uuden elämäntavan luojina luomakuntaa kunnioittaen ja yhdessä sen kanssa toimien.

Otteita rukousviikon johdannosta, joka löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti