Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

28.7.2014

Varhaiskristillisen kirjallisuuden asiantuntija, professori Abraham Terian Jyväskylässä 9.8.

Abraham Terian saarnaa Jyväskylän adventtikirkossa jumalanpalveluksessa 9.8. 2104 klo 10 aiheenaan "Mitä tarkoittaa kielilläpuhuminen 1. kirjeessä korinttilaisille?" Tulkkaus suomeksi.

Emeritusprofessori Abraham Terian kasvoi Jerusalemissa ja on toiminut oppaana Jerusalemissa ja Israelissa kuusi vuotta. Hän on kansainvälisesti arvostettu asiantuntija hellenistisen, varhaiskristillisen ja armenialaisen teologisen kirjallisuuden alalta. Hän on "Professor Emeritus of Early Christianity, Fellow of the National Academy of Sciences Republic of Armenia, Fulbright Distinguished Chair in the Humanities". 

Terian on opettanut seuraavissa yliopistoissa: St. Nersess Armenian Seminary, University of Chicago, Andrews University, Hebrew University. Hänellä on BA tutkinto historiasta ja Raamatun kielistä, maisterin tutkinto arkeologiasta ja antiikin historiasta ja tohtorin tutkinto Baselin yliopistosta aiheena varhaiskristillisyyden hellenistiset ja juutalaiset juuret.

Terianin julkaisuja: Patriotism And Piety In Armenian Christianity: The Early Panegyrics On Saint Gregory (Avant);Magnalia Dei: Biblical History in Epic Verse by Grigor Magistros (The First Literary Epic in Medieval Armenian). Critical Text, with Introduction, ... (Hebrew University Armenian Studies); The Armenian Gospel of the Infancy: with three early versions of the Protevangelium of James; Macarius of Jerusalem: Letter to the Armenians, AD 335 (Avant Series) 

Abraham Terian on myös nöyrä ja miellyttävä mies, jonka kautta Jumalan armo ja rakkaus välittyvät. Hänellä on sekä erinomainen Raamatun ja raamatun maailman tuntemus että kyky opettaa Raamattua ymmärrettävästi ja uusia näkökulmia avaten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti