Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

7.6.2014

Suomalaisia ja amerikkalaisia käsikellonsoittajia su 15.6. klo 18 Kuokkalan kirkossa


Käsikello-orkesteri Kide (Jkl) ja Pine Tree Academy Bell Ringers (Maine, USA): yhteiskonsertti

Kuokkalan kirkossa Jyväskyläss 15.6. 2014 klo 18.00 konsertoivat Jyväskylän seurakunnan käsikello-orkesteri KIDE sekä vieraanaan Pine Tree Academy Bell Ringers Freeportin kaupungista Mainen osavaltiostaa Yhdysvalloista.

Pine Tree Academy Bell Ringersin soittajat ovat Pine Tree Academyn (adventtikirkon ylläpitämä ylä-aste ja lukio) oppilaita ja iältään 13-18 vuotiaita. Soittajia on 11 ja käsikelloja viisi oktaavia. Ohjelmisto pitää sisällään niin hengellistä, klassista kuin kevyttä musiikkia.

Orkesterin johtaja ja perustaja on koulun musiikin opettaja, Doris Krueger. Hän on ihastunut Suomeen ja suomalaisiin ja vieraillut täällä ryhmänsä kanssa jo kahdesti aiemmin. Tämä on mahdollisesti hänen viimeinen ulkomaankiertueensa ja niinpä hän tuo tämän lahjakkaista nuorista koostuvat ryhmänsä jälleen suomalaisia ihastuttamaan. Ryhmä on vuosien saatossa käynyt lukuisissa Euroopan maissa, Etelä-Amerikassa sekä luonnollisesti eri puolilla Pohjois-Amerikkaa. Tämä kiertue alkaa 12.6. Helsingistä ja päättyy 30.6. Saksaan. Matkalla konsertoidaan myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Jyväskylän seurakunnan käsikello-orkesteri Kide aloitti toimintansa Jyväskylässä vuonna 2007. Orkesterissa on 13 soittajaa ja sitä johtaa Sari Eirtola-Loukola. Orkesterin ohjelmisto koostuu kevyestä-, klassisesta-, hengellisestä- ja kansanmusiikista.

Konserttiin on vapaa pääsy. Kolehti Kuokkalan kirkon flyygelirahastoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti