Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

27.4.2010

Kansainvälinen suurleiri tuo polunkävijät Keuruulle

Ensi kesänä heinä-elokuun vaihteessa kokoontuu Isoon Kirjaan, Keuruulle, Keski-Suomeen, nuoria liki kolmestakymmenestä eri maasta. Leirille odotetaan lähes 2500 kävijää. Kansainvälisen Polunkävijä-järjestön Trans-Euroopan osaston joka neljäs vuosi järjestettävä suurleiri, camporee, saapuu toista kertaa Suomeen. Edellisestä kerrasta onkin jo aikaa, vuoden 1977 camporee järjestettiin Laukaan Kallioniemessä.

Camporeen aikana leiriläiset voivat valita tekemistä lähes viidestäkymmenestä aktiviteetista, joita on leijan rakentamisesta suunnistukseen ja kuorolaulusta avustustempaukseen. Leiriläiset ovat myös valmistelleet myytäviä tuotteita torstaita varten. Silloin leirillä on suuret myyjäiset, joiden tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Tämänkertaisen leirin teemaksi on valittu Faithbook. Teema näkyy kahdesti päivässä pidettävissä tilaisuuksissa, jossa käsitellään Raamattua ja uskon sankaraita. Pääpuhujaksi saapuu Tanskassa pastorina työskentelevä Bobby Bovel. Kansainvälistä yhteenkuulumisen tunnetta lisää yhdessä laulettavat tutut polunkävijälaulut ja polunkävijäasu, josta löytyy yhtäläisyyksiä ja samoja merkkejä ympäri maapalloa.

Suomesta leirille odotetaan osallistuvan noin sataviisikymmentä leiriläistä ympäri Suomea. Monet polunkävijäkerhot kokoontuvat säännöllisesti viikon tai kahden välein ympäri vuoden ja leiri on heille vuoden kohokohta.

Suuri ponnistus tulee olemaan leirin järjestelyssä – kaikki leirin käytännön järjestelyt hoidetaan vapaaehtoisvoimin. Suomesta osallistuukin leirin toteutukseen noin sadanviidenkymmenen vapaaehtoisen joukko. Heidän apuaan tarvitaan niin ohjelmien, siisteyden kuin turvallisuudenkin hoitamiseksi.

Polunkävijät on Adventtikirkon kansainvälinen partiohenkinen järjestö, jolla on toimintaa ympäri maailmaa. Toiminta on jaettu osastoihin, ja esimerkiksi Trans-Euroopan osastoon kuuluu 25 Euroopan maata, mutta myös niinkin eksoottisia valtioita kuin Sudan ja Pakistan. Suomessa vartioita on vajaalla kymmenellä paikkakunnalla. Polunkävijätoiminta on suunnattu 10-15–vuotiaille, mutta useilla paikkakunnilla löytyy ohjelmaa myös nuoremmille kerholaisille. Vaikka suuria kansainvälisiä leirejä on vain neljän vuoden välein, järjestetään Suomessa valtakunnallisia leirejä ja muuta toimintaa vuosittain. Seuraava camporee-leiri pidetään neljän vuoden päästä Hollannissa.

Lisätietoja:
http://polunkavijat.fi/camporee-2010
http://www.camporee.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti