Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

20.1.2010

Kristittyjen ykseyden rukousviikolla adventtikirkossa vietetään uskonnonvapauspäivää

Meneillään olevaa maailmanlaajuista Kristittyjen yhteyden rukousviikkoa vietetään perinteisesti Jyväskylässä vierailemalla eri seurakuntien tilaisuuksissa. Jo yli 100 vuoden ajan vietetyn viikon teemana on tänä vuonna "Te olette tämän todistajat". Rukousviikkoa vietetään ainakin 75 maassa.

Adventtikirkossa rukousviikko osuu samaan ajankohtaan adventtikirkoissa 23.1.2010 kautta maailman vietettävän uskonnonvapauspäivän kanssa. Koska kristittyjen ykseys ja uskonnonvapaus liittyvät läheisesti yhteen, päätettiin Jyväskylän adventtiseurakunnassa kunnioittaa kumpaakin samaa aikaan.

Uskonnonvapaus on perinteisesti tärkeä arvo Adventtikirkossa. Jo vuonna 1893 Adventtikirkko perusti uskonnonvapausyhdistyksen The International Religious Liberty Association (IRLA), joka ilmeisesti on vanhin kaikkien ihmisten omantunnonvapauden puolustamiseen sitoutunut yhdistys. Poliittisesti sitoutumaton IRLA ajaa maailmanlaajuisesti jokaisen ihmisen uskonnonvapautta uskonnosta tai uskonnottomuudesta riippumatta. Sen vastuunkantajina toimii ihmisiä eri uskonnoista. Sillä on yhdistykset 80 maassa ja kirjeenvaihtajia 200 maassa. IRLA:lla ei ole palkattua henkilökuntaa, vaan se toimii vapaaehtoispohjalta.

Nykyisessä maailmassa, jossa uskonnollista retoriikkaa käyttävä terrorismi saa aikaan epäluuloa kaikkia uskontoja kohtaan, on uskonnonvapaus yhä tärkeämpi ihmisoikeus, joka vaikuttaa merkittävästi ihmisten elämänlaatuun ja myös maailmanrauhaan. Oikeudenmukaisuus on oleellinen rauhan rakennuselementti ja sitä ei ole ilman ihmisoikeuksia, joista uskonnonvapaus liittyy ihmisen syvimpiin arvoihin, kaipaukseen ja olemukseen. Adventtikirkon huoli sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta ilmenee muun muassa uskonnonvapauden edistämisenä. Uskonnonvapaus vaarantuu helposti ja sen jälkeen ovat vaarassa myös muut ihmisoikeudet, sanoo Jyväskylän adventtiseurakunnan pastori Ansku Jaakkola.

Jyväskylän adventtiseurakunnan Kristittyjen ykseyden rukousviikon tilaisuus on jumalanpalvelus lauantaina 23.1.2010 klo 11 teemanaan uskonnonvapaus. Ansku Jaakkola saarnaa. Vieraaksi on kutsuttu muslimi Suzan Kemair kertomaan millaista on elää muslimina Suomessa.

Ansku Jaakkola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti