Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

28.3.2011

3 työpäivää vihkiäisiin

Ma 28.3.2011.
Tänään odoteltiin turhaan merikonttia, jossa on tulossa klinikan kalusteita ja sairaalatarvikkeita.
Emme tiedä ehtiikö se tulla ennen vihkiäisiä ja lähtöämme.
Ahkeroimme tänään ikkunoiden, puutavaran ja alakaton maalauksessa, sairaalan katon ruoteiden kiinnityksessä, monenlaisissa siivoustöissä, pihatöissä jne.
Paikalliset rappasivat sairaalan sisäseiniä, tekivät alakattoa ja vesikattoa, asensivat ovia, asensivat sähköjä ja kiinnittivät lattialaattoja klinikan käytävälle. Monenlaista aktiviteettia on menossa eikä kaikille tahdo työtilaa löytyä.
Semmoinenkin ihme tapahtui, että valtion sähköyhtiö tuli asentamaan sähköpylvästä tontille ja asentamaan sähkönsyöttölinjaa uudelle klinikalle/sairaalalle. Huomenna pitäisi heidän puoleltaan olla asia kunnossa. Ikävä vain, että joutuvat kaatamaan kauniin kukkivan puun ja ison mangopuun sähkölinjan tieltä, nyyh. Siinä meni lähinaapureiden varjopuu, jonka alla ovat istuskelleet ja lapsiansa imettäneet. Turhia olivat pyyntömme puiden puolesta.

Nyt näyttää selvältä, että vihkiäiset voidaan pitää melkoisen valmiissa klinikassa. Senhän lupasimme rakentaa. Sairaalarakennus on tullut siinä sivussa ja taitaa likimain sopia samaan
kustannusarvioon. Sairaalan puoli ei tule meidän läsnäollessa valmiiksi ja tietenkin seinien maalaukset puuttuvat molemmista rakennuksista, koska kosteutta on vielä liikaa.
Kuulin tänään Namongin kunnanvaltuuston puheenjohtajalta, että Offinson kuningas on tulossa vihkiäisiin. Hänhän onkin jo vanha tuttavuus ja hiukan epäili, että noinkohan se klinikka 6 viikossa valmistuu. Hyvältä kuitenkin näyttää. Haluaisin vielä, että vihkiäisissä voidaan sytyttää
klinikan kattovaloja ja laskea hanasta hyvää porakaivovettä uusiin pesualtaisiin.

Täkäläinen ainaisesti jatkuva mätäkuu teki tepposet matkamme johtajalle, Jarmolle. Pieni haava säären etuosassa on päässyt tulehtumaan ja nostanut korkean kuumeen, joka tänään on helpottanut kovan antibioottikuurin aloittamisen seurauksena. Kumasissa annettiin lääkettä suoraan suoneen.
Muuten ollaan oltu vapaita vatsataudeista ja muista sairauksista, joita täällä saattaisi esiintyä.
Rakennuksella kun kattorakenteita tehdään, vasaroita ja puunpalasia putoilee ja telinekulttuuri on alkeellista, niin tapaturman vaara on ilmeinen. Tähän asti meitä on suojeltu kaikilta onnettomuuksilta.

Suomalaiset ovat kehuneet klinikkarakennusta kauniiksi, eivätkä paikallisetkaan ole sitä moittineet. Laitetaan kuvia seuraavassa päivityksessä.

Huomenna taas työmaalle klo 6.30 rakentamaan parempaa terveydenhoitoa alueen ihmisille.

Pekka, suunnittelija / työnjohtaja

2 kommenttia:

  1. Kiitos, Pekka raportista. Kiva, että Jarmo voi paremmin. Jospa se kontti saataisiin paikalle!

    Ansku

    VastaaPoista
  2. Teette arvokasta ja hienoa työtä. Kiitos teille kaikille ja tervetuloa vihkiäisten jälkeen Suomeen.

    VastaaPoista