Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

9.2.2011

Ghana-projektin tarina (6/7)

Alueella asuu kristittyjä, muslimeja, animisteja ja esi-isien palvojia. Pelkästään Namongissa on 14 jumalaa ja niiden pappeja, koko Offinson alueella yli 250. Jokia pidetään jumalina. Mutta nyt, on sairas lapsi tai synnyttävä äiti mistä tahansa uskonnosta, on hän miten köyhä tahansa, hän voi saada apua läheltä. Toivo paremmasta tulevaisuudesta on syttynyt.

Ajattelen omia tyttäriäni, minulle hirmuisen rakkaita. He ovat syntyneet ja kasvaneet hyvän terveydenhuollon piirissä. Heidät on rokotettu, he ovat saaneet lääkkeitä, leikkaukseen ollaan päästy tarvittaessa. Jos meidän nuorimmainen ei olisi syntynyt sairaalassa, niin häntä ei todennäköisesti olisi enää edes olemassa... Ei olisi tuota hurmaavaa hymyä, hupaisia uusia sanoja, pienten jalkojen töpsettä. Olemme siunattuja. Miten kiitollinen olen, että saan jakaa tätä siunausta Namongin äitien ja isien kanssa, jotka rakastavat lapsiaan yhtä paljon kuin me omiamme.

Jotain on myös tapahtunut Vehniällä, Korpilahdella, Jyväskylässä, Tarttilassa, Raisiossa, Turussa, Ristiinassa, Tanskassa, Vaajakoskella, Joensuussa, Palokassa, Myllykoskella, Mikkelissä, Kannuskoskella, Suolahdessa, Helsingissä, Liperissä, Torniossa, Tampereella, Äänekoskella, Vesannolla, Sastamalassa, Kaarinassa... ja on löytynyt ihmisiä, jotka lähtevät seuraavaan vaiheeseen, itse rakentamiseen. Suurinta osaa teistä en ole koskaan nähnyt. Miksi te olette täällä? Mistä ajatus lähtöön tuli? Miten on järjestynyt varat ja aika ja kaikki asiat? Mielenkiinnolla odotan saada kuulla tarinoitanne.

Mitä mieltä te olette: kuka on saanut tämän kaiken aikaan? Kuka on puhunut lukemattoman monille ihmisille ja saanut heidät tekemään kummallisia, uuvuttavia, tylsiä, jännittäviä asioita, hankalia ja pelottaviakin asioita? Näkemään vaivaa ja tekemään työtä?

Minun johtopäätökseni on että Jumala on puhunut. Jumala puhuu monin tavoin: ajatuksiimme, kokemusten kautta, rocktähden välityksellä, tapahtumien kautta. Olen valmis sanomaan: Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi rakentaa terveysaseman Namongin kylään.


Jumala ei ole puhunut vain parille meistä, vaan monelle. Jumalan kuunteleminen ei ole harvojen yksinoikeus.

1 kommentti:

  1. Hyvin sanottu! Rukoilen teidän kaikkien puolesta, jotka lähdette rakentamaan ja jakamaan itsestänne ja niiden puolesta, joiden luokse menette. :)

    VastaaPoista