7.9.2015

Messias tulee! - Adventus-kuoro Jyväskylässä 12.9. 2015

Adventus-kuoro Jyväskylässä 12.9. 2015

Messias tulee! –musiikkijumalanpalveluksessa keskitytään niihin huikeisiin tulevaisuuden näkymiin, jotka piirretään eteemme Raamatun lupauksissa Messiaan takaisintulosta ja uudesta maasta. Tämän maailman ongelmien lisääntyessä saamme katsoa kaiken synkkyyden yli siihen valoisaan tulevaisuuteen, jonka Jumala on omilleen luvannut. Adventus-kuoro laulaa tästä toivosta, josta sen nimikin kertoo (latinalainen sana adventus tarkoittaa ”tuleminen”). Kuoroa johtaa musiikinopettaja Sointu Venäläinen. Säestyksistä vastaavat diplomipianisti Päivi Vartija. Yksinlaulua esittää laulupedagogi ja kuoronjohtaja Sari Anttila.

Adventus-kuoro on pieni ihme. Tätä mieltä on ainakin kuoron johtaja, joka kertoo kuoron syntyvaiheista seuraavaa: ”Kaikki alkoi Nummelan Hiidenrannasta meidän silloisen kotimme olohuoneesta, jossa pari laulunkipeää ihmistä vaikeroi kuoron puutetta. Ei sitä voinut pitempään toimettomana katsella.” Niinpä toukokuussa 2006 pieni pääkaupunkiseudulta kokoontunut lauluryhmä oli valmis ensimmäiseen esiintymiseensä Hopeaniemen Kuntoutumiskeskuksessa. Matkan varrella ryhmä on hiljalleen kasvanut yli 20 laulajan kuoroksi. Samalla sen maantieteellinenkin ulottuvuus on paljon laajentunut, kun laulajien kotiseudut ulottuvat nykyisin Turusta Ilomantsiin ja Tampereelta Kotkaan. Moni kuorolaisista on saanut kipinän liittyä mukaan kuunnellessaan kuoron esityksiä eri paikkakunnilla. Tätä vahvasti kuorotoimintaan sitoutunutta joukkoa yhdistää laulamisen intohimo ja halu laulaa hengellistä musiikkia perinteitä kunnioittaen.


Messias tulee! -musiikkijumalanpalvelus la 12.9. 2015. klo 11 Jyväskylän adventtikirkossa, Ilmarisenkatu 18. Tilaisuuden juontavat Mirja-Leena Sallinen ja Onni Palviainen. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti