23.9.2015

Haluatko auttaa turvapaikanhakijoita?

Jos haluat auttaa pakolaiskriisissä ja olla avuksi
turvapaikanhakijoille, 
tässä on joitain tapoja
miten olla avuksi lähellä ja kaukana:


KOLEHTI PAKOLAISTEN AUTTAMISEKSI
Adventtikirkoissa kautta Suomen kerätään kolehti kahtena peräkkäisinä sapatteina 26.9. ja 3.10. pakolaistilanteen auttamiseksi Serbiassa. Varat käytetään kansainvälisen ADRAn ja ADRA Serbian koordinoimaan työhön Serbiassa.

TIETOA PAKOLAISTEN AUTTAMISESTA JA
TILANTEESTA KESKI-SUOMESSA:

Refugees welcome – Keski-Suomi sivulta: https://www.facebook.com/ksrefugeeswelcome?fref=ts

VAATELAHJOITUKSET TURVAPAIKANHAKIJOILLE
JYVÄSKYLÄSSÄ:

Vaatelahjoituksia voi toimittaa Kansalaistoiminnankeskus Mataran aulaan (Matarankatu 6, Jyväskylä) 21.9. - 30.9. arkisin klo 8-18. Aulassa on laatikot lajittelua varten (miesten/naisten takit, miesten/naisten housut, miesten/naisten paidat, lasten ja nuorten vaatteet, muut). Työtaakan helpottamiseksi toivomme, että lajittelet vaatelahjoitukset niille tarkoitettuihin laatikoihin.

Tällä hetkellä suurin tarve on talvivaatteille, erityisesti takeille. Lisäksi oloasuille ja liikuntavaatteille, esim. collegehousuille ja -paidoille sekä verkkareille ja tuulipuvuille on kova kysyntä. Lahjoitettavien vaatteiden tulee olla puhtaita ja ehjiä. Toivomme, että käytät harkintaa, kun mietit sopiiko jokin vaate lahjoitettavaksi. Kiitos halustasi auttaa!

VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT HÄTÄMAJOITUKSESSA:
Kangasvuoren hätämajoitustiloissa on tällä hetkellä paha tungos, ja avun tarjoajia on niin paljon, että he haittaavat Punaisen Ristin työtä. On hienoa, että haluat auttaa, mutta älä mene paikan päälle tarjoamaan apuasi tai viemään mitään tavaraa! He eivät ehdi vastata myöskään mihinkään puheluihin tai sähköpostiyhteydenottoihin.
Kaikkien auttamisesta kiinnostuneiden tulisi liittyä Facebook-ryhmään Fefugees Welcome –Keski-Suomi, jossa organisoimme avustustoimintaa niin, että se on koordinoitua ja auttaa SPR:n työtä mahdollisimman tehokkaasti.
https://www.facebook.com/groups/1479385139054171

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti