Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

19.1.2017

9. rukouspäivä: rakkautta Jumalaa ja ihmistä kohtaan armosta käsin

9. pyhäkkörukouspäivä: kivitaulut liiton arkissa

Kuvaus:
2. Moos. 25: 10-22

Sovellus: 
Psalmi 119:18 "Avaa silmäni näkemään sinun lakisi kaikkine ihmeineen."

Room. 2:18 "Laista sinä opit tuntemaan hänen tahtonsa ja erottamaan sen, mikä on tärkeää."

Room. 5:20 "Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä armo on tullut ylenpalttiseksi."

Hepr. 9:1-9, 11-15 "Ensimmäisellä liitolla oli siis jumalanpalvelusta koskevat säädöksensä ja pyhäkkö täällä maan päällä. Pyhäkkönä oli teltta, jonka etummaisessa huoneessa oli lampunjalka, pöytä ja uhrileivät. Tätä osaa nimettiin "pyhäksi".
Toisen verhon takana oli se teltan osa, josta käytettiin nimeä "kaikkeinpyhin". Siellä oli kultainen suitsutusalttari ja liitonarkku, joka oli kauttaaltaan kullalla päällystety. Arkussa oli kultainen, mannaan sisältävä astia ja Aaronin sauva, joka puhkesi lehteen, sekä liiton taulut.
Arkun päällä olivat kerubit, kirkkauden enkelit, jotka siivillään varjosivat syntien sovituspaikkaa. Kaikkea tätä ei nyt ole tarpeen selittää yksityiskohtaisesti.
Näin siis kaikki oli järjestetty. Teltan etuhuoneessa käyvät papit päivittäin toimittaessaan jumalanpalvelusta. Mutta teltan toiseen huoneeseen menee ainoastaan ylipappi, ja hänkin vain kerran vuodessa. Hänellä täytyy silloin olla mukanaan verta; hän tuo sitä sovittaakseen sekä omat syntinsä että kansan tahattomat synnit. Näin Pyhä Henki osoittaa, että kaikkeinpyhimpään ei avata pääsyä niin kauan kuin teltan etumainen huone on vielä paikallaan. Tämä kaikki kuvaa nykyistä aikaa: lahjoja ja uhreja kyllä tuodaan, mutta jumalanpalvelukseen osallistuvan omatunto ei niistä puhdistu, ne eivät tee häntä täydelliseksi....
Kristus, meitä odottavan hyvän ylipappi, on kuitenkin jo tullut. Hän on kulkenut suuremman ja täydellisemmän teltan kautta, jota ei ole tehty ihmiskäsin ja joka siis ei kuulu tähän luomakuntaan. Hän ei ole tuonut uhrina pukkien eikä sonnien verta, hän on uhrannut oman verensä. Näin hän on kertakaikkisesti täyttänyt tehtävänsä, astunut sisään kaikkeinpyhimpään ja hankkinut meille ikiajoiksi lunastuksen.
Jos jo pukkien ja härkien veri ja saastuneiden päälle vihmottava hiehon tuhka puhdistaa ihmisen ulkonaisiin menoihin kelvolliseksi, kuinka paljon paremmin puhdistaakaan Kristuksen veri! Ikuisen henkensä voimalla hän on antanut itsensä virheettömänä uhrina Jumalalle, ja hänen verensä puhdistaa meidän omantuntomme kuoleman teoista, niin että voimme palvella elävää Jumalaa. 

Rukouspyyntö: Pyhä Henki, paljasta minulle kymmenen käskyn lakisi kautta millainen oikeasti olen, myös pimeät puoleni, joita en haluaisi kohdata ja ohjaa minut Jeesuksen luo ylenpalttisen armon äärelle.

Rukouskiitos: Kiitos, Jeesus, että saan vastaanottaa sinulta puhtaan omantunnon ja saan palvella elävää Jumalaa vapaana Kristuksessa.



Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti