Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

17.3.2023

Arkistosta: Huomispäivän näköalat


Maailman tulevaisuuden tarkka ennustaminen jopa päiväksikin eteenpäin on mahdotonta kenellekään ihmiselle. Kukaan maan päällä ei ole vielä täydellisesti selvillä siitä, mitä tänä päivänä tapahtuu, vielä vähemmän siitä, mitä huomispäivä tuo tullessaan.

"Mutta on Jumala taivaassa; hän paljastaa salaisuudet ja ilmoittaa - - mitä on tapahtuva aikojen lopussa." Näin sanoi Daniel Baabelin kuninkaalle ryhtyessään selittämään Jumalan antamaa profeetallista ilmoitusta. Raamatussa on kymmenittäin tulevaisuutta koskevia ennustuksia, jotka ovat kirjaimellisesti täyttyneet. Näin historia todistaa Jumalan puhuneen totta. Tämän perusteella voimme luottaa siihen, että Raamatun vielä täyttymättä olevat ennustuksetkin toteutuvat.

Kun luemme näitä tulevaisuutta koskevia profetioita (ja niitä on paljon sekä Vanhassa että Uudessa testamentissä), olemme kuin pimennetyssä huoneessa, jossa profeetallinen kuva heijastetaan suunnattomalle kankaalle eteemme. Aika lyhenee. Tapahtumat seuraavat nopeasti toisiaan. Suuri panoraama kiihtyy ajoittain ja välillä taas hidastuu. Joskus näemme selvästi, joskus taas hämärämmin. Monet tapahtumat näyttävät liittyvän toisiinsa ja välillä useita asioita tapahtuu samanaikaisesti.

Mitä siis voimme nähdä tulevaisuudessa?

Ensinnäkin voimme nähdä sekasorron, pelon ja jännityksen lisääntyvän kansojen kesken. "Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa" (Luuk. 21:26). Ydinsodan uhka kasvaa sietämättömäksi. Rauhan kaipuusta tulee maailmanlaajuinen. Tuntuu kuin koko ihmiskunta huutaisi: "Takokaa miekkanne vantaiksi ja keihäänne vesureiksi. Tehkää tankeista ja ohjuksista työkaluja. Käyttäkää puolutusmäärärahat terveydenhoitoon, uusiin koteihin, uuden maailman rakentamiseen."

 Näemme toisaalla myös rikollisuuden ja paheellisuuden lisääntyvän, kunnes niistä tulee kansainvälinen ongelma. Ihmisten elämä on vaarassa. Maa tulee täyteen väkivaltaa. Samanaikaisesti suurin osa kristikunnasta ajautuu yhä kauemmaksi Pyhästä Raamatusta. Uskonnollisten vähemmistöjen vapauksia rajoitetaan laeilla ja kaikkia koetetaan saada hyväksymään yleisesti suosittu uskonnonmuoto.
  
Kuva kehittyy nopeammin ja näemme outoja henki-ilmestyksiä, joista tulee merkittävä tekijä kaikkialla maailmassa. "Silloin ilmestyy tuo laiton, - - jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä" (2. Tess. 2: 8,9). Nämä hämmästyttävät ilmiöt johtavat sairaiden paranemisiin, rauhan puolesta puhumiseen ja suuriin uskonnollisiin muutoksiin. Suuret ihmisjoukot uskovat, että Kristus on näiden ilmiöiden takana.

Koska kristityt ovat jo kauan puhuneet Vapahtajan toisesta tulemuksesta toiveittensa täyttymyksenä, suuri pettäjä saa kaiken näyttämään siltä kuin Kristus olisi todella tullut. Hän saattaa ilmestyä maailman eri osissa loistavana olentona, jonka kirkkaus muistuttaa Johanneksen kuvausta Ilmestyskirjan ensimmäisessä luvussa.

Näemme myös tieteen ihmeiden kehittyvän yli mielikuvituksellisimpienkin ajatuksiemme. Monista alkaa tuntua, että he voivat rakentaa taivaan maan päälle ilman Jumalan apua, ja alkavat palvoa omien kättensä töitä. 

Kun katselemme tulevaisuuteen Raamatun sanan valossa, voimme nähdä myös Jumalan kansan lopullisen voiton ja kuulla Vapahtajan tervehdyksen: "Tulkaa, te minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on teille valmistettu maailman perustamisesta lähtien."

Kristuksen iankaikkista evankeliumia on saarnattu kaikessa puhtaudessaan Pyhän Hengen voimassa maan ääriin saakka. Radio ja televisio ovat antaneet miljoonille tilaisuuden kuulla tätä sanomaa. Kirjat, aikakauslehdet ja lehtiset ovat levittäneet sitä kaikille kansoille. Tämä sanoma leviää pyhän tulen tavoin. Koko maailma valkenee Jumalan sanan kirkkaudesta.

Sitten tulee tämän turmeltuneen maailmanajan loppu. Herra saapuu. Kaupunkien rakennukset sortuvat. Radio ja televisio lakkaavat toimimasta. Painokoneet pysähtyvät. Maa vapisee kuningasten Kuninkaan edessä. Elossaolevat ja haudoista nousseet Jumalan lapset temmataan Herraa vastaan yläilmoihin.

Mutta vieläkin näky vaihtuu. Koko maailma seisoo valkean valtaistuimen edessä. Viimeisen tuomion hetki on tullut. Kun Jumalan oikeudenmukaiset tuomiot on pantu täytäntöön, kaikki kyyneleet pyyhitään pois lopullisesti. Edessämme ovat uudet taivaat ja uusi maa, joissa vanhurkaus asuu. Missään ei ole enää surua, sairautta eikä kuolemaa. Kaikki on tehty uudeksi.

"Ja valtaistuimella istuva sanoi: ' - - Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi. Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani'" (Ilm. 21: 5-7).
----

Arkistosta -sarjassa esittelemme vanhoja vihkosia, traktaatteja ja muita vanhempaa materiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti