Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

19.1.2021

Sisäisesti kypsyneinä (Kristittyjen ykseyden rukousviikko)

 ”Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä”
(Joh. 15:4a.)

Ef. 3:14-21 Asukoon Kristus teidän sydämissänne
Luuk. 2:41-52 Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut

Rukous
Pyhä Henki,
anna meidän ottaa sydämessämme vastaan Kristuksen läsnäolo,
ja hellästi vaalia sitä niin kuin rakkauden salaisuutta.
Ruoki rukoustamme, valaise Kirjoitusten lukemisemme,
toimi kauttamme niin, että lahjojesi hedelmät saisivat kärsivällisesti kasvaa meissä.



--

Jyväskylässä rukousviikko aloitettiin yhteiselle rukoustilaisuudella, joka suoratoistettiin YouTubessa. Se voi myös nähdä torstaina 21.1. 2021 klo 21.15 TV7-kanavalla.

Tässä on pastorimme Ansku Jaakkola puheenvuoro ja rukous:

SISÄISESTI KYPSYNEINÄ

Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä, sanoo Jeesus Kristus.

Mitä se oikein tarkoittaa? Mistä pysymisessä on kysymys?

Jos ajatellaan vaikka hyvää parisuhdetta, niin siinä pysytään, koska halutaan. Siinä ei olla pakosta tai uhattuna. On lupa olla rennosti oma itsensä. Toisaalta taas minä-ajattelu muuttuu me-identiteetiksi. Usein pitkissä parisuhteissa muututaan enemmän tai vähemmän toisen kaltaiseksi. Toisen ajatukset, toiveet ja persoona kiinnostavat. On levollista eikä koko ajan tarvitse olla huolissaan onko meidän suhde nyt kunnossa. Toisesta tietää niin paljon, että voi luottaa hänen rakkauteensa – siis uskoa. Usko on luottamusta.

Jeesus sanoo: Pysykää minussa, NIIN minä pysyn teissä. Hänessä pysyminen on meidän valintamme. Hän on toki valinnut meidät ensin, mutta hän ei pakota. Rakkaus, jota Jeesus meiltä kaipaa, on vapaaehtoista. Jos haluatte pysyä minussa, niin minä mielihyvin pysyn teissä!

Mutta mistä tämä pysyminen oikein koostuu?

Jeesus sanoo: pysykää minussa, pysykää minun rakkaudessani, minun sanani pysyy teissä, jos noudatatte käskyjäni te pysytte minun rakkaudessani.

KRISTUKSEN rakkaus, KRISTUKSEN sana, KRISTUKSEN käskyt kiinnittävät meidät Kristukseen. Viinipuun elämä tulee oksan elämäksi. Heikkoutumme liittyy Kristuksen väkevyyteen, vajavaisuutemme liittyy Kristuksen täyteyteen, puutteemme liittyvät Kristuksen äärettömään voimaan. Yhteydessä Elämän Lähteeseen, me oksat saamme elämän.

Kun pysymme hänessä, joka koko olemukseltaan on rakkaus, alkaa hänen rakkautensa rakastaa meissä. Kristuksen sana puhdistaa meidät. Meille, joille rakkaus on varsin tuntematonta maaperää ja joilla voi olla hyvinkin nurinkurisia käsityksiä rakkaudesta, Kristuksen käskyt sanoittavat miten rakkaus toimii, näkyy ja vaikuttaa käytännössä.

Kirjeessä efesolaisille on rukous Kristuksessa pysymisestä. Isä ”hengellään vahvistaa ja voimistaa sisäistä olemusta” ja Kristus asuu sydämissänne kun 1) uskotte eli luotatte ja 2) rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. Isä, Poika ja Pyhä Henki, koko Jumala on saa tässä mukana!

Pysyminen Kristuksessa merkitsee hänen Henkensä vastaanottamista. Pyhä Henki vahvistaa sisäisen olemuksemme Kristuksen rakkauteen, sillä se on niin hurjaa, avaraa, suurta, haastavaa, rohkeaa ja hellää, että me tarvitsemme Hengen voimaa osallistuaksemme siihen. Rakkauden kasvupohjan ravinteet tulevat osaksi meitä viiniköynnöksen oksia. Ja yhdessä muiden oksien, kaikkien Jeesuksessa pysyvien kanssa hänen rakkautensa ravinto pitää meidät hengissä, tekee meistä hedelmällisiä jatkuvasti venyttäen käsitystämme Kristuksen rakkaudesta. Aina se vaan on avarampi ja laajempi, leveämpi, pitempi, korkeampi ja syvempi kuin olemme ymmärtäneet. Se menee yli hilseen, ”ylittää kaiken tiedon”.

Tähän Jeesus meitä kutsuu, kun hän sanoo: Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eläen Kristuksessa, pysyen Kristuksessa, Kristuksen tukemana, häneltä ravintoa saaden sinä kannat hedelmää.

Rukous:
Taivaallinen Jumalamme, kiitos kutsustasi pysyä Jeesuksessa Kristuksessa – sanomme kyllä, kiitos, kyllä, kyllä! Haluamme pysyä Kristuksessa: virratkoon HÄNEN rakkautensa, HÄNEN sanansa, HÄNEN käskynsä meihin.

Liittykööt heikkoutemme ja puutteemme sinun rakkautesi ravinteisiin, jotta sinä voit kauttamme ilmaista voimaasi, pyhyyttäsi ja hellyyttäsi. Ota elämämme sinun palvelukseesi.

Saakoon Jumalan armo voittaa luonnollisessa sydämessämme asuvan itsekkyyden. Tervetuloa Pyhä Henki vahvistamaan meitä elämään rakkauden perustuksella ja voimistamaan meitä, jotta rohkenemme yhdessä toisten kanssa jatkuvasti laajentaa ymmärrystämme Kristuksen rakkauden häkellyttävästä laajuudesta kaikkia ihmisiä kohtaan.

Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen amen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti