Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

18.1.2019

Kristittyjen ykseyden rukousviikko 18.-25.1. 2019 Jyväskylässä

KRISTITTYJEN YKSEYDEN RUKOUSVIIKKO

pe 18.1. klo 7 aamurukoushetki. Vaajakosken baptistisrk, Savonmäent. 14
pe 18.1. klo 19 Saman korkean taivaan alla. Kuorokonsertti: Jkl ev.lut srk:n, vapaasrk:n ja Vaajakosken baptistisrk:n kuorot SolaFide, Diatessaron, Lähde!, Astaha ja Hamona. Vapaa pääsy. Keltinmäen kirkko, Keltinmäent. 10.

la 19.1. klo 11 jumalanpalvelus. Adventtikirkko, Ilmarisenk. 18. ATERIA.
la 19.1. klo 15 rukousiltapäivä. Kipinä, Kauppakeskus Seppä

su 20.1. jumalanpalveluksia eri seurakunnissa

ma 21.1. klo 18 rukouslauluilta. NNKY, Puistotori 4

ti 22.1. klo 19 Pyhän Hengen ilta. Helluntaisrk., Lyseonk. 3
ke 23.1. klo 18 Ehtoopalvelus ja iltatee. Kristuksen ylösnousemuksen kirkko, Rajak. 39

to 24.1. klo 13 ekumeeninen päivärukous. Kaupunginkirkko.
to 24.1. klo 19 Urban Light jumalanpalvelus. Vapaakirkko, Puutarhak. 16

pe 25.1. klo 18 messu. Pyhän Olavin kirkko, Yrjönk. 36

Tärkeät aiheet ja tehtävät kutsuvat meitä yhteiseen rukoukseen tammikuussa 2019, kun vietämme kristittyjen ykseyden ekumeenista rukousviikkoa. Ekumeenisen rukousviikon teema "Olkaa rehellisiä ja oikeudenmukaisia" haastaa meistä jokaisen. Aihe perustuu 5. Mooseksen kirjan ohjeisiin tuomarien velvollisuuksista. Tuomarien tehtävä on etsiä totuutta ja oikeudenmukaisuutta – mutta se on myös jokaisen kristityn tehtävä.

Rukouspäivän Vanhan testamentin teksti Jesajan kirjasta puhuu totuuden tuntemisen Hengestä, joka auttaa näkemään oikein sekä itsemme että lähimmäisemme. Totuuden tuntemisen Henki ohjaa oikeudenmukaisuuteen ja sovintoon.
Rukousviikon teeman on valinnut indonesialainen työryhmä. Indonesia on maantieteellisesti meistä kaukana, mutta sikäläisten ihmisten ongelmat ovat meitä lähellä. Yksityisten ihmisten ja kristillisten kirkkojen vaikeudet ovat hyvin samankaltaisia maantieteellisistä ja kulttuurisista syistä riippumatta. Itsekkyys, epäoikeudenmukaisuus ja eriarvoisuus ovat tuttuja ongelmia myös länsieurooppalaisessa kristillisyydessä.

Rukousviikkoa ja sen aineistoa valmistellut indonesialainen työryhmä on kiinnittänyt huomiota siihen vääristyneisyyteen, jossa epäoikeudenmukaisuus loitontaa ihmisiä ja kirkkoja toisistaan. Ekumeeninen rukousviikko kutsuu kristittyjä toisenlaiseen liikkeeseen, jossa keskinäinen kunnioittaminen, oikeudenmukaisuus ja sovinto ovat keskeisiä vaikuttimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti