27.6.2016

Kansainvälisesti arvostettu armenialaisen patristiikan asiantuntija ABRAHAM TERIAN Jyväskylässä la 2.7. 2016

Emeritusprofessori ABRAHAM TERIAN Jyväskylässä la 2.7. 2016.


Vieraamme Abraham Terian on varhaiskristillisyyden kansainvälisesti arvostettu asiantuntija. Hänen erityisalaansa kuuluvat varhaiskristillisyyden hellenistiset ja juutalaiset juuret, varhaiskristillinen kirjallisuus, arkeologia, antiikin historia ja Raamatun kielet. Terian on maailman arvostetuimpia armenialaisen patristiikan asiantuntijoita.

Terian kasvoi Jerusalemissa ja on toiminut oppaana Jerusalemissa ja Israelissa kuusi vuotta. Hänellä on BA tutkinto historiasta ja Raamatun kielistä, maisterin tutkinto arkeologiasta ja antiikin historiasta ja tohtorin tutkinto Baselin yliopistosta aiheena varhaiskristillisyyden hellenistiset ja juutalaiset juuret.

Terian on opettanut monissa yliopistoissa (St. Nersess Armenian Seminary, University of Chicago, Andrews University, Hebrew University). Hänen nykyinen tittelinsä on Professor Emeritus of Early Christianity, Fellow of the National Academy of Sciences Republic of Armenia, Fulbright Distinguished Chair in the Humanities.

Abraham Terian on myös nöyrä ja miellyttävä mies, jonka kautta Jumalan armo ja rakkaus välittyvät. Hänellä on sekä erinomainen Raamatun ja Raamatun maailman tuntemus että kyky opettaa Raamattua ymmärrettävästi ja uusia näkökulmia avaten. Tervetuloa rakentumaan hänen syvällisestä Raamatun ja Raamatun tutkimuksen ymmärryksestään.

Jyväskylän Adventtikirkko 2.7. 2016 klo 10. Vuoden paras saarna tiedossa! Tulkkaus suomeksi. Vapaa pääsy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti