Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

16.12.2011

Iloista (joulu)mieltä su 18.12. klo 12-14

Radio Jyväskylä haastatteli aamutuimaan Iloinen mieli -tapahtumasta.

Su 18.12. 2011 klo 12-14
työttömille, opiskelijoille, pienituloisille eläkeläisille ja muille taloudellisesti tiukilla oleville:

-lämmin ateria
-Eu-ruoka-apupaketti
-vaatteita ja kodin tekstiilejä
-niskahieronta
-verenpaineen mittaus
-hiustenleikkuu

Useimmat meistä ovat jossain vaiheessa avun- ja tuen tarpeessa. Ei ole häpeä ottaa apua vastaan, häpeällistä on jos kukaan ei auta. Palvelemme mielellämme, koska itsekin olemme apua saaneet.

Tervetuloa - ja iloista joulumieltä!

PS. Tapahtuma perustuu täysin lahjoituksiin - jos haluat antaa hyväkuntoisia vaatteita tai kenkiä (erityisesti miesten), leluja tai ruokaa jaettavaksi, ota yhteyttä 044-0231 967.

Tapahtumaa ovat tukeneet:
Kespro
Mestarin Herkku
K-market Jälkkäri, Palokka
Suur-Jyväskylän lehti
Minimani
Tokmanni
Hius- ja meikkikoulu Aki Korpinen
S-Market Laukaa
K-Market Lohipata, Laukaa
Palokan perinneleipurit
K-extra Mehtonen
Ruokapankki

Lämmin kiitos tuesta!

12.12.2011

Iloinen mieli

Avustustapahtuma

Iloinen mieli

su 18.12.2011 klo 12-14
 
Tilaisuudessa tarjolla maksutta mm:

-lämmin ateria
-vaatteita ja kodintekstiilejä tarpeen mukaan
-eu-ruoka-apupaketti
-niska-hartiahierontaa
-verenpaineenmittausta
 
Tilaisuus on tarkoitettu työttömille, opiskelijoille, pienituloisille eläkeläisille sekä muille vähävaraisille.

Yhteyshenkilö Leena Sund p. 040-756 3893

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA!

Järjestää ADRA Finland säätiö ja Jyväskylän adventtiseurakunta.

5.12.2011

Itsenäisyyspäivän myyjäiset ja kirpputori

JOULUMYYJÄISET
itsenäisyyspäivänä ti 6.12. 2011 klo 11-13

Jyväskylän adventtikirkolla, Ilmarisenkatu 18

- LAATIKOITA
- LEIVONNAISIA: kakkuja, pullaa, sämpylöitä, leipää ym.
- KEITTOA (omiin astioihin)
- KEITTOLOUNAS
- KÄSITÖITÄ
- KIRPPUTORI

Tervetuloa

1.12.2011

Raporttia Ghanasta

Jarmo ja Erkki ovat katsastusmatkalla Ghanassa. Tässä lisää raporttia:

Tässä perjantain (25.11.11.) satoa Namongista. Saavuimme Accraan keskiviikkona illalla ja aamulla torstaina jatkoimme matkaa Kumasiin, jossa asumme Kobyn kotona. Matka autolla tänne sujui periafrikkalaiseen tyyliin eli auto keitti ainoastaan kymmenkunta kertaa ja perillä oltiin iltapäivän päätteeksi :)

Tänään tapasimme pastori Annor Boafon ja keskustelimme mahdollisesta jatkosta täällä. Iltapäivällä vierailimme sitten Namongissa, ensin sairaalassa ja sitten kyläpäällikön juttusilla.

Rakennus on nyt virallisesti sairaalan statuksella, mikä on hyvä asia, koska silloin potilaasta vakuutuksen perusteella maksettava maksu sairaalalle on suurempi kuin klinikalle (noin 3x).

Pidimme sairaalassa palaverin, johon osallistui meidän ja Kobyn lisäksi pastori Stephen ja sairaalan henkilökuntaa. Sairaalassa työskentelee tällä hetkellä 9 sairaanhoidon ammattilaista (professional) mikä sisältää kaikki tutkinnon suorittaneet, olivatpa sitten lääkäreitä, hoitajia tai vaikkapa fysioterapeutteja. Lisäksi sairaalassa työskentelee 19 henkilöä, jotka ovat opiskelijoita tms. joilla ei ole vielä em. professional statusta.

Tämän kuun alusta sairaala on pyörinyt 24 h -periaatteella. Yöllä sairaalassa päivystää kaksi hoitajaa. Sairaala näytti toimivan ihan oikeesti ja olimmepa todistamassa ultraäänilaitteen käyttöäkin kun eräs raskaana oleva nainen oli tutkittavana.

Saimme käyttöömme myös tilastoja toiminnasta ja malarian hoito/ennaltaehkäisy näyttää olevan ykkösaihe. Malarialääkitystä oli annettu reilusti yli tuhannelle ihmiselle. Nopealla vilkaisulla asiakkaita sairaalassa käy kuukausitasolla noin 1000, mutta siitä en osaa sanoa, kuuluuko tähän lukuun sairaalan puolella olevat, todennäköisesti ei.

Saamme lisää tietoa maanantaina kun käymme paikalla uudestaan. Tuolloin toivottavasti säästymme palavereilta ja saamme keskittyä kuvaamiseen ja haastatteluihin.

Kannanotto rasismia vastaan

Jokaiselle ihmiselle kuuluu yhtäläinen arvo ja tasavertainen kohtelu niin suomalaisessa yhteiskunnassa kuin edustamissamme kristillisissä seurakunnissa.

Huolestuneina olemme kiinnittäneet huomiota rasistiseen puheeseen, uhkailuun ja väkivaltaan Suomessa. Vihan ja halveksunnan lietsonta on vaarallista, sillä se tarttuu helposti ja muuttuu jopa fyysiseksi väkivallaksi. Emme halua Suomesta taistelutannerta, vaan Suomen tulee olla paikka, jossa kaikki ihmiset saavat liikkua ja elää turvassa ja pelotta riippumatta ihonväristä, etnisestä taustasta tai uskonnosta.

Tuomitsemme fyysisen, henkisen, sosiaalisen ja hengellisen väkivallan ja haluamme rohkaista jokaista suomalaista puolustamaan ihmisiä, joita kohdellaan huonosti. Rasistinen huutelu ja väkivalta on kiusaamista, joka ei lopu ellei hiljainen enemmistö puutu siihen. On ns. kantaväestön tehtävä suojella ja puolustaa ihmisiä, jotka ovat täällä uusia ja osoittaa heille näin hyväksyntää ja vieraanvaraisuutta. Olemme yhdessä vastuussa suomalaisesta ilmapiiristä. Vanha neuvo "niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille" on edelleen ajankohtainen. Kuka meistä haluaisi olla esimerkiksi ilkeän huutelun kohteena kaduilla, kaupoissa ja kouluissa?

Kaikkien tulee voida luottaa yhtäläiseen kohteluun ollessaan joko rikoksen uhreja tai tekijöitä. Täten myös viranomaisilla on merkittävä osa tasa-arvoisen ja turvallisen Suomen rakentamisessa.

Kristilliselle uskolle vieraanvaraisuus ja muukalaisista huolehtiminen ovat ydinasioita, sillä palvelemme Jumalaa, joka jo Vanhan testamentin kuvauksen mukaan "ei katso henkilöön" ja "rakastaa muukalaista." (5 Mooseksen kirja 10:17,18) Uusi testamentti opettaa ehdotonta tasa-arvoa: "yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja tai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi." (Kirje galatalaisille 3:28) Jos ihminen käyttäytyy huonosti toista ihmistä kohtaan, toimii hän Jumalaa vastaan. Rasismi on syntiä.

Kristillisten seurakuntien tehtävänä on tarjota evankeliumia kaikille - niin maahanmuuttajille kuin heihin vihamielisesti suhtautuvillekin. Evankeliumin kautta ihminen voi avartua ymmärtämään erilaisten ihmisten arvon. Kristillinen usko tarjoaa myös tukea ja lohtua halveksuntaa ja väkivaltaa kohdanneille. Jumala tietää ja tuntee ihmisten kärsimykset. Kärsivä Kristus kärsii kärsivien kanssa.

Kristittyinä sanoudumme irti rasismista ja väkivallasta. Seurakuntina haluamme olla yhteisöjä, joissa kaikki ihmiset kokevat olonsa turvalliseksi. Tuemme vihan kierteen katkaisemista uskon, anteeksiannon, rakkauden ja oikeudenmukaisuuden keinoin. "Se, joka vihaa veljeään on pimeydessä. Hän vaeltaa pimeässä eikä tiedä, minne on menossa, sillä pimeys on sokaissut hänen silmänsä." (Ensimmäinen Johanneksen kirje 2:11)

Meille on luovuttamatonta, että ihminen kohdataan ihmisenä eikä vain määrätyn ihmisryhmän edustajana, sillä kuulumme kaikki samaan ihmiskuntaan ja olemme samaa perhettä.

Jyväskylässä 1.12. 2011

Jyväskylän kristillisten seurakuntien yhteistyötoimikunta (JYKSY):
Kari Hämäläinen, seurakunnan johtaja, Jyväskylän vapaaseurakunta
Ansku Jaakkola, pastori, Jyväskylän adventtiseurakunta
Krystian Kalinowski, vt. kirkkoherra, Pyhän Olavin katolinen seurakunta
Raimo Laine, yhteisen seurakuntapalvelun vs. johtaja, Jyväskylän seurakunta
Aarno Malin, seurakunnan johtaja, Vaajakosken baptistiseurakunta
Timo Mäkirinta, kirkkoherra, Jyväskylän ortodoksinen seurakunta
Jorma Niittynen, vt. seurakunnan johtaja, Jyväskylän helluntaiseurakunta
Oscar Sinchi, kappalainen, Pyhän Olavin katolinen seurakunta
Kari Valkonen, kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja, Jyväskylän seurakunta
Arto Viitala, vt. kirkkoherra, Jyväskylän seurakunta